Місто

Квітковий ринок по вулиці Небесної Сотні у Житомирі може перетворитися в сучасний європейський павільйон

26 September 2016, 14:30

Квітковий ринок по вулиці Небесної Сотні вже не перший рік хвилює міську владу, яка то забороняла там торгівлю, то відновлювала. Під час проведення реконструкції житомирських вулиць у міській раді знову зайнялися цим питанням. Зокрема, розглядають проект переобладнання місцевого квіткового ринку в сучасний європейський павільйон.

«Ми розглядаємо один із проектів, ми його обговорювали із ініціативною групою людей, які здійснюють торгівлю квітами – розширити приблизно на півтора метри, трішки звузити проїзну частину і розмістити сучасні дерев’яні зі склом конструкції, такі як стоять у європейських містах. Фінансування на ремонт вулиці – це проблема вже міста, міського бюджету, а квітники, підприємці у першу чергу, мають взяти на себе відповідальність за ті конструкції, які розроблять за участі міської архітектури, щоб це дійсно були конструкції, які прикрасять місто», – розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Місцеві підприємці квіткового ринку зізнаються: дійсно ведуть переговори із міською владою. Кажуть: готові до змін, головне, щоб це не вплинуло на кількість торгових місць та було зручно, як квіткарям, так і покупцям.

«Я хочу сказати, що ми зустрічалися ініціативною групою з Сергієм Івановичем Сухомлином про подальше наше існування на вулиці Небесної Сотні. Має бути пішохідна зона, квіткові павільйони, ми не знаємо чи суцільні, чи роздільні, як буде малювати архітектура, як вони бачать цей дизайн даного проекту. Звичайно вони будуть розроблені для квітів, щоб були і нам зручні, і покупцям. Ми не знаємо, яка буде вартість даних конструкцій, тому що будуть вестися багато разів переговори, я так думаю, бо квіти - це такий товар, вони дуже швидко псуються, потрібно дуже швидко продавати. Але ми будемо надіятися, що будуть якісь позитивні зміни, що ми це питання все ж таки з міськрадою вирішимо в позитивну сторону для квіткарів, мабуть, воно буде за наші кошти, можливо частично, а може і повністю, ми не знаємо просто ціну питання», - каже приватний підприємець Марія.    

На боці квіткарів і самі житомиряни.

«Я тільки за, я дуже люблю квіти, нехай би вони повсюди були. Головне, щоб не заважало проходу, проїзду. А взагалі, я дуже люблю квіти і обома руками «за», - зізнається Лариса Поліщук.

«От мені потрібно буде ввечері прийти дівчині купити квіти, то я знаю, що тільки тут можу їх купити. 24 години - захотів прийшов купив, порадував когось. Головне не прибирати їх звідси, нехай будуть. Можна поміняти, головне не прибирати місця продажу», - говорить Юрій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі