Події

У Держпраці в Житомирській області завершили розслідування нещасного випадку, під час якого загинув 18-річний тракторист

26 September 2016, 15:30

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався у товаристві з обмеженою відповідальністю «Агро-Любар».

Про це повідомляє прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«13 серпня 2016 року, під час виконання трудових обов’язків, неподалік с. Провалівка Любарського району трактор, за кермом якого знаходився різноробочий ТзОВ «Агро-Любар» (1998 р. н.) почав прискорюватись і на спуску ґрунтової дороги перекинувся. Внаслідок аварії потерпілого притисло правим переднім колесом. За встановленими даними, він отримав тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть.

Розглянувши матеріали спеціального розслідування, пояснення свідків нещасного випадку та посадових осіб підприємства, комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок стався під час виконання потерпілим трудових обов’язків за режимом роботи підприємства. Він визнається таким, що пов’язаний з виробництвом та береться на облік ТзОВ «Агро-Любар», на потерпілого складається акт за формою Н-1. Крім того, встановлені організаційні причини настання даного нещасного випадку, серед яких: невиконання посадових обов’язків і вимог інструкцій з охорони праці, зокрема, виконання роботи, по якій працівник не проінструктований і до виконання якої він не допущений, чим порушено вимоги абзацу 4 пункту 1.2 Інструкції з охорони праці для підсобних робітників (різноробочих). Також комісією встановлені особи, серед працівників підприємства, дія або бездіяльність яких призвели до настання нещасного випадку.

Під час проведення спеціального розслідування посадовою особою управління Держпраці у Житомирській області було проведено позапланову перевірку дотримання в ТзОВ «Агро-Любар» вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, за результатами якої до адміністративної відповідальності притягнуто керівника підприємства. Управлінням Держпраці у Житомирській області вже запропоновано ряд заходів щодо усунення причин настання нещасного випадку», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на будівельному майданчику житомирської фірми «Фаворит» стався нещасний випадок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі