Події

На одній з лісопилень Овруча поліцейські знайшли викрадену деревину з сусіднього району

29 September 2016, 11:03

25 вересня до Лугинського відділення поліції надійшло повідомлення про незаконну порубку дерев дуба. У ході перевірки інформації поліцейські виявили вказану лісопродукцію на одній з пилорам Овруцького району.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«У результаті ефективної взаємодії двох сусідніх відділень поліції з’ясовано обставини викрадення 14 дерев породи дуб у Липницькому лісгоспі, неподалік с. Рудні Норинської Лугинського району. Із відповідною заявою до правоохоронців звернулись лісівники. Перевіряючи надану ними інформацію, поліцейські виявили схожу до викраденої деревину на одній з лісопилень у м. Овручі. Власник підприємства надати документів на деревину не зміг. Відтак у рамках розпочатого за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) ККУ кримінального провадження вказана лісопродукція вилучена. Триває з’ясування всіх обставин. Призначено відповідні товарознавчі екпертизи. За цінами чорного ринку вартість деревини може складати від 150 до 200 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Також, 26 вересня вантажний «Мерседес Спрінтер» з колодами дубу поліцейські зупинили у Новоград-Волинському районі.

«26 вересня неподалік с. Дубники Новоград-Волинського району поліцейські зупинили вантажний автомобіль «Мерседес Спрінтер», у багажному відділенні якого знаходилися колоди дубу. Документи, надані керманичем на перевірку, викликали у правоохоронців сумніви щодо своєї достовірності. За словами самого водія «Мерседеса», жителя Рівненщини, він придбав колоди дубу у непрацюючого жителя Новоград-Волинського району. Нині у рамках досудового розслідування за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України поліція клопоче перед судом про накладення арешту на затриманий автомобіль і лісопродукцію. Також для з’ясування походження вилученої деревини призначено низку необхідних експертиз. Тривають інші перевірки за наявними у поліцейських відомостями. За чинним законодавством, незаконна порубка лісу карається штрафом, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років», – зазначається на сайті ГУ НП у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці викрили незаконні оборудки з експортом лісопродукції з Житомирської області на понад 180 млн грн.

Фото ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі