Політика

Поліцейські в Дніпрі ціною власного життя виконали свій професійний обов’язок, – Вадим Кривенко

29 September 2016, 12:10

Трагічні події, які відбулися у Дніпрі, стали лакмусовим папірцем роботи усієї Нової Поліції України. Правоохоронці, які ціною власного життя затримали небезпечного злочинця, показали, що реформа поліції, започаткована урядом Арсенія Яценюка, допомагала відібрати найкращих до лав патрульної служби.

Про це під час ефіру на одному із телеканалів заявив депутат Верховної Ради фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко. За словами народного обранця, якщо ж аналогічна ситуація відбулася б за часів ДАІ Захарченка, то скоріш за все, злочинець відбувся просто хабаром. 

«Я вважаю, що ці двоє поліцейських, ціною власного  життя, виконали свої службові обов’язки. Вони не поновили перестрілку, завдяки чому, не постраждали цивільні місцеві мешканці. Вони нанесли поранення підозрюваному, що змусило його прийти і здатися. Саме ці люди, ціною власного життя це зробили. А чи так само вчинили б колишні ДАІвці Захарченка – це велике питання. Я думаю, що не зробили б. Просто взяли б хабара, а він поїхав би далі вбивати інших людей», - наголосив народний депутат. 

Також Вадим Кривенко відповів й на закиди противників реформи поліції. Так на його думку, ті, хто постійно ллє бруд на правоохоронні органи, намагається розхитати ситуацію в державі. Але показовим є те, як зазначає нардеп, що дані особи, у разі скоєння проти них будь-якого правопорушення, звертаються в першу чергу до поліції чи прокуратури.

«Якщо йти за такою логікою, що правоохоронні органи завжди винні та щось постійно приховують, то: давайте тоді розпустимо всі силові органи; нехай правопорядок охороняють озброєні народні дружини; слідство ведуть – громадські діячі та невідомо які експерти,  а суд Лінча зробимо на Майдані. Хто хоче жити в такій державі? Я не хочу. Хоча може й є певний відсоток українців, яким підійде така схема. Але кожен повинен займатися своїм діло, адже завтра ,якщо не дай Боже, проти вас буде скоєний злочин,  ви все ж таки підете в поліцію або прокуратуру», - резюмував Вадим Кривенко. 

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі