Місто

Житомирський підприємець у суді оскаржує знесення МАФу на Старому бульварі

29 September 2016, 13:48

У Корольовський районний суд відстоювати свої права 29 вересня прийшов підприємець Роман Кучер. Він вважає, що у лютому цього року, виконком прийняв незаконне рішення про демонтаж його МАФу на Старому бульварі. І тепер підприємець хоче оскаржити це рішення у суді та отримати компенсацію за втрачене майно.

«Головна вимога моєї позовної заяви - це визнати незаконним 117 рішення 19 лютого 2016 року. Законність і незаконність встановлення даного об’єкту виносить лише суд. Міська влада і виконком міської ради, вони не мають права виносити такого поняття: законне чи воно незаконне. Це виносить лише суд. Мене лишили конституційного права довести це в суді. Винесли своє рішення, через півгодини-годину прийшли його виконали, знесли, поломали. Я хочу отримати кошти за своє утрачене майно і, можливо, вкладу в більш перспективний, більш цікавий вид діяльності. На той час, коли встановлювався цей об’єкт, були певні вимоги я їх всі виконав. Я підвів і 380 вольт і всі необхідні комунікації. У той час був дзвінок з міської ради, хтось з активістів подзвонив і сказав: виносять рішення на мій демонтаж, готуйся до тебе бригада уже стоїть прямо під міськвиконкомом, чекають рішення і вже їдуть до тебе зносити. Коли приїхала ця бригада мені навіть не надали копію цього рішення, щоб я його побачив. Навіть, якщо спиратися на їхнє попереднє рішення, здається 63, де було написано, що на протязі однієї доби я маю право сам зробити демонтаж, то мені, навіть, цієї можливості не дали. Бо я б оскаржував або припис, або те рішення, яке отримував би, розумієте. Я йшов би законним шляхом. Тому, вважаю, сама влада пішла незаконним шляхом», - розповідає Роман Кучер.

Проводити зйомку судового засідання журналістам заборонили.

Представники міської ради, які є відповідачами по справі, до судової зали не з’явилися. Перший заступник Житомирського міського голови вважає: МАФ на Старому бульварі знесли законно.

«Та тимчасова споруда, яку було демонтовано, вона стояла без будь-яких правових підстав, жодного дозволу на встановлення цієї, як це м’якше сказати, МАФу цього не було. Тому, ми діяли правомірно. Я також хочу нагадати, що пан Кучер також не повідомляв міськвиконком, коли встановлював цей МАФ. І пам’ятаємо, чим займався пан Кучер, якою підприємницькою діяльністю - смажив шашлик і продавав горілку. Я вважаю, що в парку це неприпустимо, там гуляють діти. А те, що хтось позивається до суду - це право кожної особи позиватися до суду і можна оскаржувати, чогось домагатися, це їх право. Просто, який буде результат. В будь-якому випадку, я хочу сказати, що ніякий суд не заборонить міській раді приймати такі рішення. Тобто, ми буде приймати, демонтувати і наводити лад у місті», - каже перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

Наступне судове засідання по цій справі призначили на 9 листопада.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі