Місто

Демонтаж МАФу на Старому бульварі у Житомирі супроводжувався суперечками

19 February 2016, 17:42

Влада Житомира вирішила демонтувати МАФ на Старому бульварі, 15, не чекаючи 22 лютого, як було домовлено раніше, про це журналістам розповів приватний підприємець Роман Кучер.

«15-го лютого ми зустрічалися з членами комісії, де було запропоновано вирішити моє питання шляхом того, що мені нададуть якесь альтернативне місце. Розглянуть можливість розміщення тут не в такому стані, а в більш європейському, цивілізованому стані, те, що буде задовольняти місто. Мене теж не задовольняє те, що тут знаходиться. Я теж був у гарних закладах, я хочу, щоб було у мене, як в тих гарних закладах, але конструктиву, діалогу у нас не вийшло. Я прийняв рішення йти далі судовим шляхом, показувати свою правоту», - розповів підприємець.

Роман Кучер також повідомив, що вранці 19 лютого мав телефонну розмову з першим заступником міського голови Олексієм Ясюнецьким, який вимагав, аби підприємець забрав позовну заяву із суду.

«З його дзвінка я зрозумів, що у мене навіть три дні не лишилося до 21 числа на демонтаж. Через декілька хвилин мені подзвонив директор КП «Інспекція з благоустрою» і сказав, що якщо ти не домовишся, через годину ми тебе будемо зносити. Я знаю, що на даний момент проходить термінове засідання виконкому з приводу розміщення МАФів, його негайно скликали», - сказав Роман Кучер.

Згодом підприємцеві телефоном повідомили, що на позачерговому засіданні виконкому було ухвалене рішення демонтувати МАФ. Невдовзі на місце прибув керівник КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвинський. Він повідомив про рішення виконкому і запитав, чи планує Роман Кучер самотужки демонтувати МАФ прямо зараз, отримавши відмову, Юрій Юзвинський повідомив, що інспекція приступає до демонтажу.

«Вони прийняли рішення півгодини тому, мене позбавили законного права на оскарження в 10-денний термін будь-якого рішення міськвиконкому або міської ради. Я визвав міліцію, вважаю, що це абсолютно незаконні дії», - сказав Роман Кучер.

Коли працівники КП «Інспекція з благоустрою» вже почали розбирати намети, на Старий бульвар прибули секретар міської ради Наталія Чиж та перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький.

«Відбувається виконання рішення виконавчого комітету про демонтаж тимчасової споруди. До цього вівся діалог, намагалися порозумітися, приватний підприємець намагався відтермінувати цей демонтаж, наполягав на тому, що сам все здійснить, а натомість використовував цей час для того, щоб звернутися до суду та ігнорувати  це рішення», - прокоментував ситуацію Олексій Ясюнецький.

«Три дні поспіль він до нас приходив у міську раду, ми сиділи і розмовляли, ми знаходили компроміс. Ми напрацьовували шлях, як рухатися далі. Знайшли місце на вулиці Дитячої комуни, але без алкоголю він має право там торгувати. Вчора я йому сказала, що особисто буду докладати всіх зусиль, щоб швидко оформити це місце, щоб він працював. Тепер нехай оформляє собі сам», - зазначила Наталія Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі