Суспільство

Кількасот резервістів здійснили стрибки з парашутом на житомирському полігоні

30 September 2016, 15:24

Майже 600 військовослужбовців оперативного резерву 95 окремої десантно-штурмової бригади на житомирському полігоні готуються до стрибка з парашутом.

Резервіст Олександр Сухар зізнається, за плечима має три стрибка і рік служби в АТО. Налаштований оптимістично, але все одно хвилюється.

«І п'ятий, і десятий раз теж буде хвилювання. Я проходив строкову службу у 95-й бригаді, потім у 80-й був в АТО. І назад сюди, знову в 95-ту», - каже військовослужбовець оперативного резерву 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександр Сухар.

Безпека тут попри все. Оснащення кожного бійця перевіряють досвідчені офіцери.

«Я повністю перевіряю все, щоб у нього правильно було підігнано, щоб нічого не заважало в повітрі і, щоб все нормально спрацювало у повітрі. Все нормально, всіх перевірили, зараз побачите, все буде працювати», - розповідає заступник командира батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Анатолій Козел.

Серед резервістів є чимало тих, хто пройшов війну на сході, втім лише зараз отримав нагоду здійснити стрибок.

«Такий компонент як десантування особового складу не використовувався, але готовим до цього треба бути потрібно. І свої навички поновлювати треба постійно. Це не те, що ти прийшов, взяв парашут і стрибнув. Це виконання бойового завдання - доставка людини на поле бою», - каже заступник командира 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Володимир Лагута.

Групи по 16 людей проходять короткий інструктаж. Лічені хвилини і вони піднімуться в небо.

На борту вертольота Мі-8 за мить до стрибка резервісти посміхаються і підбадьорюють один одного.

Політ з парашутом, до якого резервісти ретельно готувалися кілька днів, займає менше трьох хвилин. Перевівши подих після м’якого приземлення десантники діляться враженнями.

«Відчуваю себе нормально. Перший раз, думав, буде лячніше», - каже резервіст Юрій Тетяненко.

«Перший стрибок, хоч я вже й старий солдат, мені 55 років, але треба захищати вітчизну, треба бути завжди готовому», - розповідає військовослужбовець оперативного резерву 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Сергій Панчук.

Бійці задоволені таким досвідом і переконують, у разі потреби без жодних вагань застосують свої знання у бойових діях.

Збори резервістів 95-ї бригади триватимуть ще тиждень. Попереду на десантників чекають бойові стрільби та дводенні бригадно-тактичні навчання, у яких візьмуть участь більше тисячі армійців.

Фоторепортаж з полігону дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі