Суспільство

Житомирянам показали виставку породистих голубів, кролів і курей

3 October 2016, 13:48

1 жовтня на території технологічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету (навпроти Ботанічного саду) вже вдруге за цей рік провели виставку-ярмарок птаховодів і твариноводів.

Про це 3 жовтня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету.

Фермери з різних куточків області представили для огляду і продажу різні породи курей, голубів, гусей, індиків, кролів та інших пернатих та пухнастих.

Зі слів ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олега Скидана, участь у виставці взяли професіонали, котрі займаються розведенням конкретних порід тварин.  

«В університеті є тваринницька ферма, де, окрім свійських тварин, мешкають також страуси. У нас є спеціалізації «Конярство», «Кінологія». Виступи учасників гуртка кінологів неодноразово прикрашали різноманітні свята, які проводимо на території ботанічного саду, а ще там готують собак для реабілітації учасників АТО. Минулих вихідних у нас був фестиваль «Свято українського коня». Нині маємо виставку, яка, з одного боку, об’єднує фахівців певної сфери, з іншого  - дозволяє мешканцям Житомира не лише ближче познайомитися із тваринами й птахами, їх характеристиками, але й придбати щось при бажанні», - говорить Олег Скидан.

Подібні виставки в агроуніверситеті планують проводити двічі на рік – восени та навесні.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2016 року в Житомирі вперше відбулася виставка-ярмарок курей, кролів та нутрій.

Фото - прес-служба ЖНАЕУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі