Суспільство

Щороку у близько 20 жителів Житомирської області виявляють професійні захворювання

4 October 2016, 13:53

Динаміка професійних захворювань на Житомирщині протягом останніх шести років є стабільною і коливається у межах 20 випадків на рік. При цьому минулоріч найбільшу їх кількість фахівці виявили у Малинському районі.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з посиланням на позаштатного фахівця із спеціальності «Професійна патологія» Людмилу Сергієнко.

«В останні 6 років професійна захворюваність в області є стабільною і знаходиться у межах 20 випадків на рік. Загальна кількість професійних захворювань встановлена вперше у 2015 році випадків становить – 16,25% від всіх вперше зареєстрованих в 2015 році професійних захворювань становлять професійні хвороби пильової етіології. Найбільшу кількість випадків професійних захворювань у 2015 році виявлено в Малинському районі – 3 випадки (27%), Коростенському – 2 (18,5%), Житомирському – 2 (18,5%), в решті районів - Олевському, Черняхівському, Коростишівському по 1 випадку (9%), в містах Коростені та Житомирі також по 1 випадку (9%)», – йдеться у повідомленні.

Разом із тим у профільному управлінні уточнюють, що щорічно у світі реєструється близько 260 млн випадків професійних захворювань, в Україні – від 4 до 6 тисяч. У порівнянні з деякими країнами Європи та світу в Україні показник професійної захворюваності є значно нижчим, хоча умови праці значно гірші.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за останній рік ускладнилася ситуація із захворюваністю населення на хвороби органів дихання та хвороби систем кровообігу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі