Місто

Чи підтримують житомиряни можливе запровадження візового режиму з Росією

5 October 2016, 17:41

Після затримання у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, запропонував посилити санкції проти Росії та запровадити візовий режим із країною - агресором. Така заява викликала бурхливі обговорення у соцмережах та ЗМІ. Ми поцікавилися у житомирян, чи підтримують вони можливе запровадження візового режиму з Росією.

«Я сам росіянин, 29 років мені було, як я сюди приїхав, 50 років тут живу. Я проти цього. У мене там дочка на Сахаліні, онуки, син у Москві, онук, другий онук, дочка тут живе з двома доньками, друга донька тут живе з онуком. Як же я, у мене там онуки і тут онуки. Мені з’їздити туди, от на Новий рік потрібно буде їхати, що мені візу оформлювати? Особисто я проти - це буде дуже прикро, якщо зроблять візовий режим з Росією», - розповідає Володимир Підгорнов.

«Я думаю, що візи налагодять ці зв’язки. А то, не встиг поїхати у гості, а тебе арештували. Це, що, правильно? Хоч там тих законів не притримуються, але може будуть притримуватись», - певен Микола Коротун.

«Особисто я ставлюся негативно, з тієї точки зору, що на даний час, можливо, ми більше залежимо від Росії, чим Росія від нас. Дуже багато наших співвітчизників працюють там і зароблені всі кошти інвестують в нашу державу, в нашу економіку і це спричиняє в майбутньому отримання візи, а її отримати не так легко, це буде мінус для нашої економіки. Ми повинні задуматися про те, що нашій державі потрібно заробляти гроші і це мінус в інвестиції. Плюс багато родичів у людей, це якби, в майбутньому негативно вплине на відносини між нашими країнами. Я так вважаю. Війна іде, але людям треба жити якось, якось потрібно заробляти. Якщо іде війна, то чому у нас люди заробляють дві тисячі, три тисячі гривень на місяць, а там заробляють тисячу доларів, наприклад, і годують за ці гроші наші сім’ї. Тут ситуація зовсім така, проблема загальнонаціональна і держава повинна щось змінити в собі, щоб вводити такі міри», - говорить Сергій Борзенко.

«Я в Росію не їжджу, тому для мене - це якось нейтрально. Якось усе одно, якщо чесно. Я повністю українка», - ділиться Діна.

«Потрібний візовий режим, щоб російські люди не приїжджали сюди, бо ми вважаємо, що вони є, так би мовити, нашим ворогом. Тому потрібний візовий режим», - думає Микола Тупальський.

«На мою думку - це потрібно, так як на даний момент Росія для нашої країни є агресором, тому на мою думку це дійсно потрібно», - запевняє Владислав Буківський.

«Так склалось історично, що у нас багато родичів там живе, буде не дуже зручно їм сюди їхати, а все ж таки тут у багатьох вже літні батьки є. Тому напевно, що ні», - говорить Ірина Гурська.

«Мені просто подобається, щоб був візовий режим, щоб менше виїжджали туди працювати і таке інше», - каже Віталій.

«Хто їздить туди на заробітки, то це проблема. А взагалі для людей, які дивляться на речі так, як повинно бути, то це було б реально, це було б добре. Але треба виходити з точки зору тих, яким треба жити, заробітчани - це люди, які щось мають», - ділиться думками Леонід Іванович.

«Я до цього відношусь спокійно, я не вважаю Росію якоюсь державою, де нам потрібно бути. У мене там родичі є, але тісних зв’язків з Росією ми не маємо. Тому мене Росія, як держава, не дуже цікавить», - відповідає Олена.

«Я думаю, що це люди у яких з головою не все в порядку. Тому, що ми всі тут слов’яни і якби не було того злочинного, кривавого перевороту, який ця, захопивши країну, влада зробила у Києві - цього питання з Кримом, з війною і тим більше з візами - не було б. Ми слов’яни, ми єдиний народ і це просто, так можуть міркувати тільки злочинці, вороги України, бо ми є єдиний народ. А заслані козачки, звичайно провокують цю тему, для того щоб мати собі і грошовий капітал в карман, і політичний капітал, і інший. Але наш шлях не з ними, вони приходять і уходять,а нам українцям, а нам слов’янам думати, як жити у мирі, дружбі серед свого народу», - каже Станіслав.

Як повідомляв Житомир.info, МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від відвідання Російської Федерації. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі