Політика

«Народний фронт», на чолі з Яценюком, лобіював прийняття постанови щодо невизнання виборів у «ГосДуму» РФ, - Кривенко

6 October 2016, 15:47

Верховна Рада України, 20 вересня, ухвалила Заяву «З приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання», проект якої був розроблений та пролобійований за ініціативи Арсенія Яценюка та депутатів «Народного фронту». Відповідно до Заяви, ВР не визнає легітимність виборів до «ГосДуми», а отже – всього її складу та повноважень. Це означає фактичний розрив відносин з режимом ,який окупував території України та Грузії.

Про заявив народний депутат України фракції «Народний фронт» Вадим Кривенко. Також парламентар розповів про причини та цілі невизнання виборів, проведених в Росії.

«Причиною невизнання стало проведення виборів на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь. Внаслідок цього, результати голосування по всій Росії були нелегітимні за російським і міжнародним правом (навіть без урахування інших порушень). Теоретично, Центрвиборчком РФ має терміново ухвалити рішення про перерахунок голосів на виборах «ГосДуми», - щоб жоден голос на дільницях в окупованих АР Крим та Севастополі не був врахований. Те саме стосується фактично окупованих Росією територій Грузії (регіон Шида-Картлі та Осетії) – там теж проводяться незаконні «голосування» на виборах, заборонених урядом Грузії, за участі осіб, які неправомірно отримали громадянство РФ. Пролобійована «Народним фронтом» Заява ВР допомагає привернути увагу до злочинів окупантів. Це політичний і міжнародно-правовий тиск на агресора. Постанова сприятиме міжнародним зусиллям щодо розширення санкцій проти РФ і невійськовому тиску на Кремль», - розповів Вадим Кривенко.

Також народний депутат наголосив й на тому, що дана постанова, нагадує усьому світу про те, що в Україні окупованою територією залишається не тільки Донбас, але й АР Крим.

«Всі цивілізовані країни мають підтримати Україну та підтвердити, що наступна Дума буде цілком нелегітимна. Постанова Арсенія Яценюка створює прецендент для інших держав – з агресором не може бути компромісів, потрібен лише колективний тиск. Питання Криму не може й не повинно вирішуватися окремо від Донбасу. Кримський півострів є так само окупованим, як і території так званих «ДНР»/ «ЛНР». Верховна Рада та Кабінет Міністрів України своїми Постановами надали і Криму, й Донбасу, однаковий правовий та економічний статус,  а саме - «тимчасово окупована територія», - резюмував Вадим Кривенко.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі