Місто

Невідомі громадські активісти намагаються тиснути на директора житомирського ринку

7 October 2016, 21:10

Декілька десятків людей у військовій формі вже кілька разів намагались зустрітись з директором Житнього ринку. Заступник директора розповідає: невідомі люди у військовій формі приходили кілька днів поспіль, представлялись громадськими активістами і починали вимагати від дирекції показати їм документацію на реконструкцію торгівельних павільйонів. За їх словами, підприємці скаржаться на побори, які дирекція нібито вимагає з продавців.

«У більшості на рукаві були шеврони «Айдару». Вони представились як активісти громадськості: «Ми мешкаємо в цьому місті і ми маємо право знати». Але на моє прохання привести хоч одного підприємця, який може сказати про якісь зловживання, вони відповідали: «Ми їх сюди не приведемо, бо вони бояться». Я гарантую, що підприємець залишиться на своєму місці. Але і кажу: що те, що ви придумали, і дійсність - це різні речі. Чи це комусь ринок упав в око, і хочуть зробити якісь незаконні дії стосовно ринку, а директор - це тільки перша причина, чи це щось інше - ми поки не маємо інформації», - каже заступник директора підприємства облспоживспілки «Житомирський кооперативний ринок» Юрій Прудніков.

Продавці Житнього ринку кажуть: людей у військовій формі бачили, їх претензії чули, але, навпаки, задоволені, що на ринку відбувається реконструкція.

«Вчора, позавчора був крик і шум на ринку. Скажу відверто, така ситуація в країні, що трошки страшно. Тому що невідомо, хто які цілі перед собою ставить і хто що думає, і хто що робить. Скажімо так. Але стосовно ринку - я безпосередньо задоволена, що ринок реконструюється, що покращуються умови. Я працюю тут, веду підприємницьку діяльність і задоволена і як підприємець, і як відвідувач ринку. Бо хочеться прийти в цивілізоване місце, де умови гарні і де себе почуваєш себе людиною», - розповідає приватний підприємець Галина.

В адміністрації ринку розповідають: запросили громадських активістів на прийом особисто до директора у вівторок, 11 жовтня. Але, щоб уникнути будь-яких провокацій, збираються звернутись до начальника Національної поліції з проханням забезпечити громадський порядок під час цієї зустрічі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі