Політика

Юрій Павленко: Для Опозиційного блоку одним із пріоритетних напрямків діяльності є захист прав дитини

9 October 2016, 14:58

Представники Опозиційного блоку в рамках гуманітарної акції на підтримку закладів освіти міста Житомира передали шкільним бібліотекам більше 23 тисяч примірників книжок.

Серед навчальних закладів, які отримали корисні подарунки, - комунальний навчальний заклад "Житомирська спеціальна загальноосвітня школа –інтернат І – ІІІ ступенів № 1" Житомирської обласної ради, яку відвідав народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко.

У поїздці політика супроводжували керівник фракції Опозиційного блоку у Житомирській міській раді Наталія Леонченко та депутат Богунської районної ради міста Житомира Лариса Харчук.

"Рівень знань українських громадян завжди залишався на високому рівні. Та ось уже два роки поспіль влада цілеспрямовано руйнує нашу систему освіти. Адже безграмотними людьми легше управляти. Можна стверджувати, що жодна влада так нахабно не обкрадала дітей, як нинішня. На жаль, сьогодні в Україні склалася така ситуація, коли у дітей крок за кроком відбирають все, що їм забезпечувала держава", - зазначив Юрій Павленко, спілкуючись з педагогічним колективом закладу.

У новий навчальний рік Україна увійшла з урізаним бюджетом. За попередніми даними, у 2016 році обсяг виділених з держбюджету коштів на освіту, у порівнянні з минулим роком, в номінальному вираженні знизився на 5,3 % (74,9 млрд грн до 70,7 млрд грн), а в реальному (з урахуванням інфляції) - більше ніж на третину.

"Наразі катастрофічною ситуація залишається не лише в системі освіти. За минулий рік ціни в Житомирській області виросли на 44 %, а реальна заробітна плата впала на чверть, кожна сьома родина вже за офіційними даними визнає, що змушена відмовляти собі у найнеобхіднішому. Члени Політради Житомирської обласної організації Опозиційного блоку прийняли заяву, в якій висловлюють своє обурення тим, що за таких умов у проекті Держбюджету на 2017 рік самою "жирною" статтею витрат, як і раніше, є не підтримка реального сектору економіки та створення нових робочих місць, а національна безпека і оборона, що загрузла в корупції і дискредитована провальною реформою поліції. Вже зараз бачимо, що проект Державного бюджету на 2017 рік є антисоціальним. Показники індексації зарплат та пенсій будуть відставати від реальної інфляції та зростання цін, тому за його реалізації люди в країні житимуть ще гірше, а діти будуть позбавлені права на якісну освіту та ефективну систему охорони здоров’я", - сказав Юрій Павленко.

На початку жовтня школи ще не мають необхідної кількості підручників та навчальних матеріалів для якісного забезпечення навчального процесу. Тому депутати Житомирської міської та обласної організацій Опозиційного блоку провели гуманітарну акцію на підтримку закладів освіти міста Житомира.

"Для Опозиційного блоку одним із пріоритетних напрямків є захист і забезпечення прав дитини, тому у своїй діяльності ми намагаємося максимально допомагати дітям і тим закладам, які сприяють розвитку дитини. Загалом нашими активістами було зібрано і передано у бібліотеки навчальних закладів міста Житомира більше 23 тисяч примірників книжок", - сказав Павленко.

Бібліотеки навчальних закладів міста Житомира отримали 14 найменувань примірників, серед яких дидактичні матеріали для вчителів, матеріали для занять з позакласного читання, зошити для поточного оцінювання знань, практичних, лабораторних робіт та для індивідуальної роботи з учнями 4-х, 7-х, 10-х та 11-х класів.

"Сьогодні ми передали 300 примірників книжок для спеціалізованої школи, де навчаються 114 вихованців з усіх районів області, які мають вади зору. Ці діти потребують особливої уваги до їхнього здоров'я та, окрім опіки чудового педагогічного персоналу, потребують сучасного обладнання для їхнього лікування та реабілітації. Тому наша політична сила й надалі шукатиме як власні ресурси, так і змушуватиме державу забезпечувати права дітей, щоб кожна дитина, у тому числі і дитина з особливими потребами, мала все необхідне відповідно до законодавства України", - резюмував Юрій Павленко.

Від імені освітян депутатам свою щиру вдячність висловили директор КНЗ "Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І – ІІІ ступенів № 1" Житомирської обласної ради Анатолій Паламарчук та методист науково-методичного центру управління освіти Житомирської міської ради Тетяна Данілевич.

Прес-служба Житомирської обласної організації Опозиційного блоку

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі