Місто

Великий шаховий турнір у Житомирі

10 October 2016, 12:29

8-9 жовтня у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.Ольжича відбувся 5 етап Гран-Прі 2016 Житомирської області з шахів «Polissya chess cup» разом з ТОВ ТК «Полісся-Продукт».

Проходили паралельно 3 турніри: ОПЕН-турнір – серед дорослих та 2 турніри серед дітей (до 15 та до 10 років).

Завдяки спонсорській та медійній підтримці ТОВ ТК «Полісся-Продукт» турніри зібрали досить представницький склад учасників, учать у змаганнях взяли 108 спортсменів.

До м.Житомира завітали шахісти з м.Києва, Вінницької, Київської, Хмельницької та Тернопільської областей, Бердичівського, Коростенського, Коростишівського, Малинського, Новоград-Волинського та Чуднівського районів.

Наймолодшому учаснику змагань (Вілінському Дмитру з Києва) виповнилося лише 6 років, а найстаршому (Беспальку Володимиру з Житомира) – 69.

Змагання пройшли в доброзичливій атмосфері та в запеклій боротьбі. Рейтинг-фаворити змагань підтвердили свій статус, здобувши перемоги у всіх 3 турнірах.

Найчисельнішім виявився дитячий турнір до 10 років (46 учасників). Беззаперечну перемогу здобув Трушко Андрій з Києва, який набрав 8,5 очок (8 перемог, 1 нічия). Срібну нагороду впевнено виборов Жуковський Михайло з Вінниці – 7,5 очок. Кулачко Антон з Києва здобув бронзову нагороду набравши 6,5 очок. Найкращим представником Житомирщини в цьому турнірі став учень ДЮСШ №1 м. Житомира Маліновський Володимир (тренер - Олішевський Андрій), який також набрав 6,5 очок, але за додатковими показниками посів 4 місце. Явдосюк Василіса з Хмельниччини з 6 очками посіла 5 місце.

Додаткові призи. У номінації до 8 років 1 місце виборов Вілінський Дмитро з Києва (6 очок), 2 місце – у Кварацхеліа Олександра (учень ДЮСШ №1 м. Житомира, тренери – Власенко Олександр, Думанський Ярослав) з 5 очками, 3 – у Галанзовського Іллі з Чуднова (тренер – Штукун Андрій) – 4,5 очка.

Дівчачі призи: 1 місце виборола Петренко Марина (учениця ДЮСШ №1 м. Житомира, тренер – Думанський Ярослав), 2 місце – Макеєва Анжеліка (м.Новоград-Волинський), 3 - Дихтяр Валерія (м. Київ).

У дитячому турнірі до 15 років взяли участь 38 учасників. Тут вдало виступили представниці слабкої статі, які за шахівницею не виглядали слабкими. Так 8 дівчат посіли місця серед 14 найсильніших.

Переможцем турніру став представник Житомирщини Осадчук Дмитро з Малина (тренер – Павловський Андрій), який набрав 7 очок. Такі ж очкові здобутки і в Новицького Ярослава з Житомира (учень ДЮСШ №1, тренер – Хитрич Роман) – 2 місце, який впевнено пройшов турнірну дистанцію та поступився переможцю лише за додатковими показниками, при цьому Ярослав здобув перемогу в очному протистоянні. Гостя з Хмельниччини Швець Вікторія посіла 3 місце (6,5 очок).  На четвертому місці Лудіщев Артем (учень ДЮСШ №1 м. Житомира, тренер – Думанський Ярослав) також з 6,5 очками, який поступився бронзою лише за другим додатковим показником. У Кириченко Світлани з Київщини – 6 здобутих очок, 5 загальне місце.

Додаткові призи. У номінації до 12 років 1 місце – Явдосюк Серафима з Хмельниччини, 2 місце – Жуковський Олександр з Вінниці, 3 – Менн Єва з Бердичева (тренер – Квятківський Геннадій) – у всіх по 5,5 очок.

Дівчачі призи: 1 місце виборола Корнійчук Олександра (учениця ДЮСШ №1 м. Житомира, тренер – Думанський Ярослав) з 6 очками та 6 загальним місцем, 2 місце – у Олійник Анастасії (учениці ДЮСШ №1 м.Житомира, тренер – Думанський Ярослав) з 5,5 очками, 3 - у Ратнер Христини (учениці ДЮСШ №1 м. Житомира, тренер – Хитрич Роман) з 5 очками.

Безкомпромісною була боротьба за перемогу в ОПЕН-турнірі. Лише в останньому турі визначився переможець і ним став майстер спорту з Київщини Кириченко Віталій, який впевнено пройшов турнірну дистанцію та набрав 6,5 очок. Срібним призером став майстер спорту Поліщук Олег з Хмельниччини, який також набрав 6,5 очок. Бронзовий призер – юний шаховий талант з Коростишева кандидат у майстри спорту Волотовський Кирило та міжнародний майстер Ревуцький Володимир з Житомира, який посів 4 місце набрали по 6 очок. Хабінець Іван з Тернопільщини посів 5 підсумкове місце з 5,5 очками.

У додаткових номінаціях були нагороджені:

кращий гравець з рейтингом до 2100 пунктів - Вікарчук Андрій з Чуднова (тренер – Штукун Андрій);

краща серед жінок - тренер ДЮСШ №1 м. Житомира Кручак Леся з Бердичева;

кращий серед шахістів до 18 років - Іванішен Юрій з Бердичева;

кращі серед ветеранів: Черних Володимир з Києва, Ліпінський Леонід з Хмельниччини та житомирянин Грибан Андрій.

Переможці, призери та номінанти нагороджені медалями, грамотами та грошовими призами від спонсора змагань - ТОВ ТК «Полісся-Продукт». Генеральний директор ТОВ ТК «Полісся-Продукт» Ракович Олександр Іванович привітав усіх учасників змагань із проведенням турніру на високому рівні, побажав гарної гри та перемог у наступних змаганнях, і, зі словами «Україна переможе!!!» пообіцяв і надалі надавати підтримку та запросив гостей турніру приїздити до нашого чудового міста.

В свою чергу, Федерація шахів Житомирської області (президент – Сачук Артем, віце-президент – Ревуцький Володимир) за підтримку дитячих шахів Житомирської області вручили Подяки: генеральному директору ТОВ ТК «Полісся-Продукт» Раковичу Олександру Івановичу; співорганізатору даних змагань, батьку юних шахістів Корнійчуку Роману; організатору серії Гран-прі 2016 Житомирської області з шахів, судді та тренеру Штукуну Андрію, який натхненно працює на тренерській ниві Чуднівщини.

Окрема подяка постійному партнеру, керівнику обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича Врублевському Василю Марцельовичу за можливість проведення шахових заходів.

Шахова громада Житомира дякує усім учасникам змагань, батькам, тренерам, організаторам, спонсорам за внесок у розвиток шахів в нашому місті Житомирі.

Прес-служба ТОВ ТК «Полісся-Продукт»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі