Політика

Вже вдруге п’ять медзакладів Житомира та області безкоштовно отримують ліки, цього разу на суму 270 тисяч гривень

10 October 2016, 14:27

Вже вдруге за сприяння Благодійного фонду «ФАРМВАРТА» та народного депутата Борислава Розенблата приймальні відділення першої та другої центральних міських лікарень, міської дитячої лікарні, онкологічного диспансеру та Новоград-Волинської районної лікарні безкоштовно отримали ліки на суму 270 тисяч гривень. Головний ЦМЛ №2 Віктор Павлусенко запевняє: для пацієнтів його закладу така допомога є дуже важливою.

«Кожна упаковка ліків, яку хтось там нам дає для хворих, то це дуже великий має резонанс по-перше в населення, по друге - приносить величезну користь, бо той, хто не може купити, їх отримує безкоштовно. Тому, те що сьогодні відбувається, що ми вивозимо тут декілька ящиків ліків – це дуже велика справа для наших хворих», - запевняє Віктор Павлусенко.   

Тішиться безкоштовною партією медикаментів і заступник головного лікаря ЦМЛ №1 Андрій Волков.

«Препарати ведучих світових виробників, вони більше стосуються амбулаторної допомоги. Тобто, для тих наших пацієнтів, які відвідують поліклініку. Це препарати – гіпотензиви, ті що знижують артеріальний тиск, це препарати, які підвищують імунітет - це актуально зараз, коли починається чергова хвиля грипу, це табутовані антибіотики. Тобто, це такі препарати ходові, які дуже потрібні для наших пацієнтів. Я думаю, що і ця партія, як і наступна розійдеться дуже швидко», - розповідає заступник головного лікаря першої міської лікарні Андрій Волков.

Народний депутат України Борислав Розенблат зазначає: підтримуючи плідну співпрацю з благодійниками «ФАРМВАРТИ» медикаментна гуманітарна допомога нині стане доступною не лише міським, а й районним лікарням.

«Перший раз передали допомогу на 500 тисяч гривень, на цей раз я розраховував на близько мільйона гривень, але дійсно, ще просто іде такий початок. Тобто, іще не всі знають, не всі звертаються і тому сьогодні ми передаємо тільки на 270 тисяч. Але у мене є сподівання, що ми цю допомогу будемо нарощувати і я очікую, що вже в листопаді ми будемо передавати ліків десь на мільйон гривень. Заразу нас іде така програма і «ФАРМВАРТА» нам доручила по всіх лікарнях області вже давати таку допомогу, тому всі лікарні області, практично, на наступному тижні додатково будуть отримувати і по всім нашим районам. Тобто, всі районні лікарні нашої області. Тому я дуже радий, що є така можливість, є такі компанії, є такі люди, які дійсно дають цю допомогу. А наше завдання, щоб усе це потрапило до людей, щоб це не за кошти було, а дійсно безкоштовно», - зазначає нардеп.

Нагадаємо, наприкінці серпня благодійники вже передавали медикаменти для житомирських лікарень і готові до подальшої співпраці. Єдиною умовою є використання ліків за призначенням та безкоштовна передача пацієнтам, які їх потребують.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі