Суспільство

Скільки закордонних паспортів втратили житомиряни з початку року та як відновити загублені документи

11 October 2016, 18:02

За січень-вересень 2016 року більше 35 тисяч жителів Житомирської області оформили закордонні паспорти та вже втратили майже 300 паспортів.

Про це 11 жовтня Житомир.info розповів головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ управління Державної міграційної служби України в Житомирській області Анатолій Шнайдер.

«За дев’ять місяців цього року по області оформлено 35 тисяч 979 паспортів громадянина України для виїзду закордон, тобто закордонних паспортів. Для жителів міста Житомира ми такі документи оформлюємо в обласному управлінні, а також у Богунському та Корольовському районних відділах. Зокрема за дев’ять місяців цього року для житомирян було оформлено 19 тисяч 587 паспортів. А от минулого року за дев’ять місяців у Житомирській області було оформлено 29 тисяч 668 таких паспортів, по місту – 15 тисяч 989», – зазначив він.

При цьому, за його словами, ці показники суттєво випереджають минулорічні. Адже протягом усього 2015 року було оформлено лише 38 тисяч 541 закордонний паспорт по області та 20 тисяч 965 паспортів по обласному центру.

Разом із тим Анатолій Шнайдер розповів, куди жителям Житомирщини варто звертатися у разі втрати закордонних паспортів і якою є процедура їх відновлення.

«Інформацію про те, був паспорт втрачений чи ні, ми дізнаємося лише після того, як людина до нас звернулася. Із такими заявами за дев’ять місяців цього року, тобто станом на 1 жовтня 2016 року, до нашого управління звернулися 281 особа. За весь минулий рік таких звернень було 107, а за дев’ять місяців 2015 року – 77. Процедура виготовлення такого паспорта на заміну втраченого є наступною: за місцем реєстрації людина подає заяву щодо втрати документа, а вже звідти приходить нам повідомлення і ми починаємо його виготовляти. Але якщо люди просто приходять до нас (до управління Держаної міграційної служби в Житомирській області, – ред.), то вони відразу пишуть заяву про втрату паспорта. Після цього ми, відповідно, надсилаємо повідомлення до Прикордонної служби та Інтерполу про те, що такі паспорти недійсні, – і починається процедура виготовлення нового документа. Людина не сплачує жодних штрафів», – пояснив він.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі