Економіка

Жителі Житомирської області з 1 січня зможуть реєструвати земельні ділянки онлайн

12 October 2016, 11:37

12 жовтня 2016 року в Україні запроваджено нову електронну послугу з онлайн реєстрації земельної ділянки.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

«До кінця року електронна послуга буде доступна у пілотному режимі для м. Києва та Чернігівської області, а з 1 січня 2017 року запрацює по всій Україні. Ініціатива реалізується Державним агентством з питань електронного урядування спільно з заінтересованими органами – Мінагрополітики, Держегокадастром – та за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні», - йдеться у повідомленні.

Реєстрація земельної ділянки є однією з найбільш важливих та одночасно складних адміністративних послуг. Щорічно українці реєструють понад 500 тис. земельних ділянок. Завдяки запровадженню електронної послуги, стартує принципово новий рівень якості обслуговування фізичних і/та юридичних осіб. Сьогодні реєстрація відбувається у два візити до державних органів, а запровадження цієї послуги дає можливість виключи перший візит та залишиться лише необхідність отримати документи після реєстрації земельної ділянки.

На сьогодні громадянам та бізнесу доступно вже чотири електронні послуги у земельній сфері.

«Он-лайн інструменти надають можливості для удосконалення системи державного управління, задоволення потреб та очікувань громадян, що є ключовим для забезпечення стабільного розвитку країни. Ми готові підтримувати ініціативи, котрі спрощують взаємодію громадян й уряду та мінімізують корупцію», - говорить координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі