Події

У Житомирській області оштрафували голову сільради, який укладав договори із власним сином

13 October 2016, 10:46

За постановою суду, у Житомирській області оштрафували голову сільської ради Хорошівського району, котрий неправомірно уклав зі своїм сином-фермером два договори про виконання робіт з очищення доріг у населених пунктах на суму понад 7 тис. грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у судовому розгляді протоколу про вчинення головою сільської ради Хорошівського району адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 1 та ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Установлено, що голова сільської ради неправомірно уклав із близьким родичем – сином, який є керівником фермерського господарства, два договори про виконання робіт з очищення доріг у населених пунктах на суму понад 7 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Будучи належним чином ознайомлений із вимогами нормативно-правових актів у сфері запобігання корупції, у порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», посадовець не вжив заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів і не повідомив відповідні органи про його наявність. За постановою суду, правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу на суму 3 тис. 400 грн.

Як повідомляв Житомир.info, суд визнав винним у скоєнні корупційних дій голову сільської ради Бердичівського району Житомирської області, котрий незаконно преміював себе майже на 14,5 тис. грн.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі