Політика

«Дістало!»: Нам не потрібна друга техногенна катастрофа у зоні безумовного відселення

13 October 2016, 14:32

У Народицькому районі люди не перестають обурюватися безвідповідальністю чиновників. Скандал стосовно «львівського сміття» набирає обертів – люди у відчаї, а влада безпорадна або не має бажання шукати винних у влаштованому на території Народицького природного заповідника «Древлянський» сміттєзвалищі.

Обурені такою зневагою до себе та відвертим цинізмом мешканці звернулися по допомогу до Всеукраїнської громадської організації «Дістало!» з проханням допомогти, адже фактично викид сміття створює на території зони безумовного (обов’язкового) відселення другу за масштабами техногенну катастрофу після Чорнобиля.

«Це сверхцинізм – привезти сміття зі Львова аж у Народичі, зону обов’язкового відселення, де проживають люди, які і так постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. Ми готуємо звернення до прокуратури та правоохоронних органів, щоб вони відреагували на це правопорушення та звертаємося до компетентних органів, до НАБУ, щоб вони розібралися з цим неподобством», - заявляють у громадській організації.

Більш відвертий у своїй думці лідер Всеукраїнської громадської організації «Дістало!», колишній народний депутат від округу, Віталій Журавський. Громадський діяч вважає, що ситуація склалася внаслідок невмілого господарювання посадовців, які замість того, аби дбати про людей займаються політикою.

«Таку ситуацію хтось же допустив, дозволив вивезти купу сміття зі Львова аж у Народичі – віддалений район. Садовому варто займатися господарчими справами, а не політикою. Історія показує, що мер, який не дбає про щоденні побутові справи міста, погано закінчує. При тій підтримці народу, при колосальних можливостях і повноваженнях, які має Андрій Садовий, уже давно можна було побудувати сміттєпереробний завод, а не звозити сміття до зони відселення, а тим більше у природній заповідник», - коментує Віталій Журавський.

За сприяння та підтримки громадської організації «Дістало!» організоване також цілодобове патрулювання та рейди по району.

Прес-служба Віталія Журавського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі