Місто

Виконком придумав, як «здихатися» шансону у житомирських маршрутках

19 October 2016, 17:16

Заборонити водіям вмикати музику під час перевезень пасажирів у маршрутках – із такою пропозицією до членів житомирського виконкому звернулась депутат обласної ради Олена Галагуза. Жінка назвала музику, яку найчастіше слухають водії маршрутних таксі, «тюремною», а в якості аргументів, чому потрібно заборонити гучну музику в громадському транспорті, навела два закони України.

«Хочу наголосити, що у даному випадку є порушення двох законів України. Перший – це про автомобільний транспорт, і другий – про авторське право та суміжні права. Адже, як відомо із закону України, саме про автомобільний транспорт не передбачається надання музичних чи інших послуг, окрім перевезення пасажирів. І ліцензію отримують на перевезення пасажирів, а не на здійснення концертної діяльності», – каже депутат облради Олена Галагуза.

Втім, під час обговорення цього питання заступник міського голови Дмитро Ткачук наголосив, що у влади немає жодних правових підстав забороняти водіям вмикати музику. Ця умова не вписана у попередні договори із перевізниками, але в майбутньому така норма буде обов’язковою.

«В останньому конкурсі це в договорі прописали. І тоді це норма, яка підписана обома сторонами, вона діє, за неї є штрафні санкції, які прописані в договорі, а це 50 неоподаткованих мінімумів доходів. І це працює. На тих перевізників, які добровільно не внесуть цю інформацію в договір, юридичних механізмів впливу ми не матимемо. Це їхня така сама приватна власність – магнітоли. І ніяким чином диктувати ці умови юридично ми не зможемо», – розповідає заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Врешті член виконавчого комітету Руслан Годований запропонував звернутися до перевізників, щоб ті демонтували музичні пристрої із своїх маршруток.

«Людина в маршрутці проводить п’ять, п’ятнадцять, двадцять хвилин і їй та музика не потрібна. Водій несе відповідальність за цілий транспортний засіб із багатьма людьми. Я не думаю, що вона йому потрібна. Вона його відволікає. Тому прошу поставити на голосування мою пропозицію звернутись із додатковими угодами до діючих договорів», – каже Руслан Годований.

Члени виконавчого комітету одностайно підтримали таку пропозицію.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі