Суспільство

Дружина відмовилася приймати посмертну нагороду зниклого 2 роки тому бійця 30-ї новоград-волинської бригади, бо вірить, що він живий

21 October 2016, 10:56

Два роки і два місяці, після жорстоких боїв під Степанівкою ще 2014-го, немає жодної звістки про сержанта 30-ї механізованої бригади Ярослава Антонюка. Спочатку його занесли до списку полонених, а тепер - до зниклих безвісти.

Йдеться в сюжеті ТСН 20 жовтня.

Доньки, як і їхня мати не вірять в загибель батька, але поки що він до них приходить лише у снах.

Третього серпня 2014 року Ярослава Антонюка разом з іншими перекинули до зони АТО. Восьмого виповнилося – 40, 12-го ранком він останнє розмовляв з сім’єю.

За офіційною інформацією в танк влучив снаряд, є версія, що нібито капітан екіпажу вирішив іти на таран російського танка. Свідків того, що насправді сталося – немає. Сержанта Антонюка і двох інших танкістів спочатку занесли до списку полонених. Мама командиру екіпажу Артема Абрамовича впродовж трьох місяців на окупованій території даремно шукала бійців. Бойовики з проханням викупу на зв'язок не виходили, лише шахраї.

Паралельно різні здали ДНК-аналізи на порівняння з ДНК останками тіл.

Коментувати будь-що в справі Антонюка Міністерство оборони та служба безпеки відмовилися, щоби не нашкодити розшуку бійця. Разом і з тим дружина вірить , що чоловік живий.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році були опубліковані списки зниклих безвісти військових Новоград-Волинської бригади, серед яких був і Ярослав Антонюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі