Економіка

За кошти ДФРР у Житомирській області реалізують 38 інвестпроектів на суму майже 110 млн грн

21 October 2016, 14:40

У 2016 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в Житомирській області реалізується 38 інвестиційних проектів на суму 109,6 млн грн.

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації від 30 вересня 2016 року.

«За станом на 20 вересня з державного фонду регіонального розвитку в область надійшло майже 33,0 млн грн, що на 5,5 млн грн менше від запланованого обсягу. Використано 23,7 млн грн, або 72% від суми, спрямованої на рахунки замовників», – зазначають у документі.

Контроль за виконанням розпорядження т.в.о. губернатора Ігор Гундич, який підписав документ, залишив за собою. А головам РДА, мерам міст і головам об’єднаних територіальних громад він рекомендував питання використання котів ДФРР взяти під особистий контроль.

«З метою забезпечення ефективного використання коштів державного фонду регіонального розвитку та введення об’єктів в експлуатацію 1. Замовникам (розпорядникам (одержувачам) бюджетних коштів) державного фонду регіонального розвитку

1) Забезпечити цільове та ефективне використання коштів державного фонду регіонального розвитку згідно з Порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196.

2) Здійснювати постійний супровід результативності реалізації проектів із розміщенням матеріалів фотофіксації на офіційному веб-сайті Мінрегіону.

3) У разі завершення реалізації проектів, які передбачають будівництво, забезпечити своєчасне введення їх в експлуатацію згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року №461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів».

2. З метою своєчасного та максимального освоєння коштів Фонду рекомендувати регіональній комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, вчасно вносити зміни до узагальненого переліку об’єктів області.

3. Головам райдержадміністрацій, рекомендувати міським головам та головам об’єднаних територіальних громад:

1) Утворити робочі групи з питань моніторингу та контролю за реалізацією інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуються у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

2) Питання щодо цільового, ефективного та своєчасного використання коштів державного фонду регіонального розвитку взяти під особистий контроль.

4. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою», – йдеться у розпорядженні.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2015 року Житомирська область подала до Мінрегіонбуду 63 проекти, які можуть фінансуватися за кошти ДФРР.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі