Події

У Житомирській області крадії лісу перегородили дорогу зрубаною черешнею, щоб безперешкодно вирізати дуби

24 October 2016, 12:35

Працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області спільно зі співробітниками Чуднівського відділення поліції та ГО «Екологічна варта Житомирщини» на території Чуднівського лісництва ДП «Бердичівське ЛГ» затримали на «гарячому» групу осіб, які проводили незаконну порубку дубів.

Про це 24 жовтня  Житомир.info повідомила прес-служба екоінспекції в Житомирській області.

«Лісокрадії виявились спритними. Першим деревом, яке вони зрубали, була черешня, якою зловмисники намагались перегородили дорогу для того, щоб їм ніхто не заважав спокійно знищувати дуби. Проте природоохоронці та правоохоронці не дали змоги безперешкодно вивезти лісопродукцію, в результаті  порушників було затримано на місці скоєння правопорушення», - повідомили екологи.    

Розмір заподіяної лісу шкоди становить 55,3 тис. грн, проводяться слідчі дії.

Фото прес-служби Держекоінспекції в області

Про незаконну вирубку берез в Коростенському районі 24 жовтня повідомив відділ комунікації головного управління поліції в Житомирській області.  

«Увечері 20 жовтня працівники Коростенського лісгоспу помітили у лісовому масиві поблизу с. Дідковичів два автомобіля та чоловіків, які завантажували туди дерев’яні колоди. Про незаконну вирубку вони повідомили до поліції. На місце події прибула слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції. Як з’ясувалось, в одному з лісових кварталів знаходився автомобіль «Форд транзит» під керуванням 30-річного жителя м. Коростеня, вже завантажений 29 березовими колодами. Поруч – вантажний «Мерседес», за кермом якого перебував 24-річний житель райцентру. Біля вантажівки були складовані ще 23 триметрові березові колоди», - інформує поліція.

Чоловіки зізналися, що намагалися вивезти лісо продукцію з метою подальшого продажу З цією метою вони найняли 29-річного жителя району, який і вирубав дерева. Цього ж вечора усі троє завантажували колоди до транспортних засобів, коли їх застали лісівники.

Автомобілі та чоловіків доставили до відділу поліції.

«Цього ж дня до Коростенського відділу поліції надійшло ще одне повідомлення про незаконну вирубку дубів із лісозахисної смуги поблизу залізничної дороги між станціями Мелені та Чоповичі. За попередніми даними, невідомі вирубали 11 дерев», - йдеться у повідомленні.

Законодавством такі незаконні дії караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в області

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно житомирські правоохоронці вилучили партію столітніх дубів вартістю близько 300 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі