Події

Через три місяці в Житомирській області затримали розбійників, які ввірвались до пенсіонерів, побили їх і забрали гроші

31 October 2016, 09:49

За підозрою у вчиненні розбою 27 жовтня поліцейські затримали трьох чоловіків. Попередньо встановлено, що зловмисники увечері 18 липня ввірвались до будинку літніх жителів одного з сіл Чуднівського району та, вимагаючи грошей, побили господарів. Одного зі зловмисників уже затримали та оголосили про підозру. Слідчі дії тривають.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Повідомлення про подію надійшло близько другої ночі 18 липня від лікарів, які надавали медичну допомогу господарям будинку. Уже на місці події поліцейські з’ясували, що тілесні ушкодження у вигляді забоїв та травм отримали 70-річна пенсіонерка та її 73-річний чоловік, коли до будинку через незачинені двері ввірвались троє молодиків в масках. На крик батьків вибіг син, 43-річний чоловік, якому невідомі також завдали ударів. Усіх трьох нападники зв’язали та, обнишпоривши будинок, забрали кілька десятків тисяч гривень, телевізор, електроінструмент та інші речі», – йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

«Ми провели заходи для встановлення осіб нападників, зокрема ретельно оглянули місце події та прилеглу до будинку територію, опитали місцевих жителів, тривали й інші дії, які дозволили встановити, що нападники пересувались на автомобілі та попрямували у сторону одного з сусідніх районів», – розповів начальник Чуднівського відділення поліції Анатолій Корнієць.

Слідчо-розшукові заходи проводились кілька місяців, допоки вдалося отримати необхідну інформацію, що дала змогу встановити особи підозрюваних.

Нині одного з чоловіків, раніше судимого 32-річного жителя міста Бердичева, затримано відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Йому та ще двом учасникам нападу оголошено про підозру у вчиненні злочину, відтак чоловікам загрожує ув’язнення терміном від 8 до 12 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростенському районі 22 травня двоє молодиків посеред ночі вдерлися до оселі пенсіонерів і, завдавши стареньким травм, забрали гроші та особисті речі. Від отриманих тілесних ушкоджень господар будинку помер у лікарні.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі