Події

У Житомирській області відкрився сезон облавного полювання, до відповідальності вже притягнули 8 мисливців

1 November 2016, 12:24

На вихідних, 29-30 жовтня, Державною екологічною інспекцією у Житомирській області за порушення правил полювання оштрафовано вісім осіб. 

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції України у Житомирській області.

«З 29 жовтня на території Житомирської області відкрилося полювання на хутрових звірів та колективне, облавне полювання на парнокопитних тварин. Державний контроль за дотримання вимог природоохоронного законодавства на території області здійснюють рейдові групи інспекції», - йдеться у повідомленні.

Держінспектори з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно з громадськими інспекторами та представниками громадської організації «Екологічний контроль України» під час перевірки мисливських угідь виявили групу осіб, які  при собі мали незареєстровану мисливську зброю та мисливську собаку без відповідних документів.

«Для з’ясування обставин справи на місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції. Знаряддя незаконного добування мисливських тварин було вилучено. Протягом вихідних днів Державною екологічною інспекцією у Житомирській області за порушення правил полювання до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто вісім осіб», - інформують екологи і попереджають: рейдові заходи по охороні навколишнього природного середовища будуть проводитись систематично.  

Як повідомляв Житомир.info, минулого року за кілька днів від початку відкриття полювання на парнокопитних в області було виявлено 10 порушень правил полювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі