Місто

Третій день мешканці військового гуртожитку на Богунії в Житомирі живуть без газу

2 November 2016, 16:25

Три дні тому мешканців військового гуртожитку на Богунії, а це близько ста сімей, без попередження відімкнули від газопостачання.

«Подзвонили одна одній, сказали: немає газу, газ відключили. Яка причина, може, якась профілактика, мало що. Ні – немає, вечір – немає. Рано почали дзвонити на всі інстанції, ніхто нічого не знає», – каже Олена Попок.

«Так як у вас є борг і КЕЧ не платить цей борг, ми відключили. На другий день вже була друга історія. Вже нам почали розповідати, що є якісь боржники, яких ніхто не знає», – обурюється Ірина Скремінська.

«Ми вже навіть заяву написали, позбирали квитанції. Ми всі цивілізовані люди, є комп’ютери, натиснули на кнопку і подивилися, що дійсно заборгованості немає», – розповідає Олена Попок.

Мама маленької Лізи бідкається, якщо газ сьогодні таки не увімкнуть, їй не буде чим годувати дитину.

«Ще перший день у нас іще були каші, супи, ми їх доїли. На сьогодні ми не знаєм чим будемо годувати своє дитя. Від сьогодні вона вже повністю на бутербродах, але таке дитя не нагодуєш одними бутербродами і ковбасою, їй потрібні: суп кожний день, каша і на одному молоці вона теж не буде жить», – бідкається Ірина Скремінська.

Більшість мешканців гуртожитку – родини військовослужбовців, які нині знаходяться в АТО. Тому, залишившись беззахисними, жінки та діти опинилися у заручниках ситуації.

«Ось ті учасники АТО, напевно, їм потрібно повертатися звідти та йти Тарасова тут глядіти. Що вони там захищають Батьківщину? Своїх жінок, бо тут жінки мерзнуть, голодають з дітьми. Вони там у болоті сидять, а воно від’їло ряху, хай мене вибачать, сидить в екрані. Виходить, що ми в заложниках. У мене все проплачено. Чому я маю страждати? На моєму поверсі 20 кімнат у всіх усе проплачено. Може там є кілька кімнат де немає оплат, але людина в АТО, людина десь в селі, може іще десь. Це ж можна зрозуміти», – говорить мешканка гуртожитку Ольга.

Начальник будинку управління, яке заборгувало «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТу» більше 30 тис. грн виправдовується: борг його підприємства тут ні до чого.

«Як мені казали в «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» – вони відключили їх за поточні борги, за борги мешканців, за заборгованість населення. Вони не мали права за мої борги відключати», – виправдовується начальник будинку управління №3 Житомирської КЕЧ району Леонід Шпаківський.

Проте директор «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» говорить протилежне.

«Відключали в комплексі. По Гетьмана Самойловича – це 7 тисяч гривень. Борги від 100 гривень до 300, загалом 7 тисяч. Середнє нарахування в місяць, щоб ви розуміли – 17 гривень на одну людину. Тобто, якщо взяти 380 гривень, там прописано 4 людини в кімнаті, вони не платили взагалі за 6 місяців нам не платили грошей і не оформлюючи при цьому субсидію. Те, що не було повідомлено споживачів, то це не правда, повідомлення було і відключили ми їх згідно чинного законодавства. Але ми розуміємо, що не винні ті абоненти, які вчасно сплачують в даній ситуації, тому вчора і сьогодні у нас були представники цих будинків. Ініціативна група взяли списки боржників, написали колективні заяви і газопостачання ми їм відновлюємо. Вже поїхали включати Гетьмана Самойловича, БОСС1/493 теж поїхали включати, але буде включено тим, по згоді мешканців будинків, вони між собою виберуть яку плиту включати, а яку плиту не включати», – говорить директор ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» В’ячеслав Тарасов.

Станом на 16 годину газопостачання у військовому гуртожитку на Богунії так і не відновили.

Нагадаємо, у лютому 2016 року три військові гуртожитки на Богунії вже відключали від газопостачання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі