Місто

Близько сотні студентів Житомирського державного університету оголосили бойкот через заміну декана факультету

2 November 2016, 18:23

Близько сотні студентів соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка оголосили страйк. Молоді люди не погоджуються із призначенням нового декана і вимагають повернення Наталії Портницької, яка керувала факультетом упродовж останніх п’яти місяців і кандидатуру якої не підтримала вчена рада університету. Натомість вчена рада університету обрала деканом факультету іншу викладачку вишу – доцента Наталію Дубравську.

«Ми виступаємо проти нового декана. Щоб залишилася Наталя Федорівна, це в першу чергу. По-друге, щоб без нашої згоди не вибирали нового декана. Тому що вийшло так, що студенти стояли десь в стороні і нам сказали – у вас новий декан, все. Я дізнався про це вчора, про це дізналися студенти та почався відразу «кіпіш» в Інтернеті. Все почалося з Інтернету. І ось сьогодні ви самі бачите», – розповідає студент Олександр Сєрж.

«Ми не підемо на пари, поки нам не оголосять, що Наталя Федорівна стала новим деканом cоціально-психологічного факультету», – зауважує студент Павло Седляр.

Разом із студентами на мітинг біля центрального корпусу університету вийшли і викладачі.

«Я вийшов сьогодні до студентів, бо вони мають право на свою думку. Думку, хто ними буде керувати, хто їх буде навчати. І вони мають повне право вимагати відповіді від керівництва відповіді на ті дії, які їм не подобаються. Так сталось, що та людина, яка нами керувала нами певний час, вона не була підтримана вченою радою. Тому студенти обурились», – каже викладач соціально-психологічного факультету ЖДУ Віктор Кириченко.

У ректораті вишу обурення студентів обіцяють взяти до уваги, але пояснити, чому кандидатуру Портницької не підтримали, не можуть і повторно вносити її кандидатуру на розгляд не збираються.

«А я звідки знаю, з яких причин Портницьку не підтримали? І хай зі мною що завгодно станеться, я не маю права відступити від рішення ради. Нікого я не поставлю ще раз. Це тільки у Верховній раді може Парубій може зробити. Тричі поставити закон. От не набрали, а давайте ще раз попробуємо, а ну ще раз, а раптом пройде», – каже ректор ЖДУ ім. І.Франка Петро Саух.

Щодо того, чи буде керівництво університету чинити якийсь адміністративний тиск на студентів, які відмовляються ходити на пари, Петро Саух дає однозначну відповідь.

«Цього не може бути, відмовляться ходити – не здадуть сесію. Не здадуть сесію – будуть відраховані. І так далі. Дуже просто це все буде робитись», – заявляє Петро Саух.

Втім, проблеми зі здачею іспитів студентів соціально-психологічного факультету не лякають і вони обіцяють і надалі відмовитись від занять, аж поки їх вимоги не почує керівництво вишу.

Ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі