Місто

У Житомирі розпочався восьмий фестиваль документального кіно

3 November 2016, 09:06

 У середу, 2 листопада, офіційно презентували цьогорічний “Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини DocuDays UA”. Фестиваль проходить у Житомирі із 2009 року. Разом із презентацією експерти з різних галузей обговорили актуальність кіно про права людини у виховному процесі.

“Документальне кіно - це специфічний жанр і важливо його використовувати також і у навчальному процесі. Через це ми вирішили разом із стартом фестивалю зробити експертне обговорення і бачимо, що всі це підтримують. Документаліста є цікавою і може допомагати просвітництву не тільки серед молоді, але й серед дорослих”, - сказала голова молодіжної громадської організації “Сучасний Формат” Жанна Соловйова.

Координаторка проекту у Житомирі Марина Хайнак розповіла про фільми, які відібрали для кінопоказів у Житомирі. Із 40 фільмів “Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини” у Житомирі покажуть вісім.

“У фільмах піднімаються дуже важливі питання. Тематика фільмів між собою переплітається, навіть якщо це різні режисери з різних країн. Дивлячись документальне кіно, ми розуміємо, що проблематика прав людини дуже спільна усюди в світі”, - наголосила координаторка.

На презентації та обговоренні також були присутні представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Житомирській області Петро Грибан, голова постійної комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради Олена Галагуза, спеціалістка Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олена Шабінська, голова ЖОГО “Перспектива” Олексій Котвицький, викладач Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Ігор Шурпан, начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук, представник ГО “Милосердя” Микола Гуменюк та інші.

Присутні обговорили актуальність документального кіно та прийняли рішення, що рекомендують профільним управлінням міської ради та обласної державної адміністрації включити такі перегляди до своїх річних програм.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі