Події

У центрі Бердичева СБУ затримала членів банди наркоторговців, які щодня заробляли до 80 тис. грн

4 November 2016, 11:27

Увечері 3 листопада під час багатоетапної спецоперації співробітники управління СБУ в Житомирській області, поліції та прокуратури затримали у центрі Бердичева чотирьох членів міжрегіональне організоване злочинне угрупування, що займалося оптовою торгівлею особливо небезпечними наркотиками опійної групи.

Про це Житомир.info повідомила прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«Організаторами банди виявилося подружжя ромського походження (обидва вже відсиділи за організацію наркоторгівлі – 12 та 8,5 років відповідно) та їхній син. Також до «кришування» наркоторгівлі в регіоні був причетний кримінальний «авторитет» – «смотрящий за Бердичевом» та двоє членів його банди. Розповсюдженням наркотиків у виправних установах регіону «рулив» їхній спільник, який нині відбуває покарання в одній із тюрем Бердичева. Зловмисники продавали оптові партії метадону і концентрованого опію – так званого «варення» чи «мелясу». Опій розводили до консистенції «ширки», яка разом із метадоном вже надходила до розгалуженої мережі дрібнооптових реалізаторів для продажу на території Житомирщини, у тому числі й до установ виконання покарань», – йдеться у повідомленні.

Організатори угруповання налагодили так звану «безконтактну» схему збуту наркотиків із чітким розподілом функцій і дотриманням суворої конспірації та заходів безпеки: за кожен етап відповідали окремі люди, гроші перераховувалися на «ліві» банківські картки, місцезнаходження партій наркотику повідомлялося покупцям після підтвердження про оплату.

За даними СБУ, канал працював за досить інтенсивним графіком – партії наркотику надходили до регіону фактично через день. Щоденний дохід наркоторгівців сягав 50-80 тисяч гривень.

«Увечері 3 листопада 2016 року у ході багатоетапної спецоперації співробітники УСБУ, поліції та прокуратури затримали у центрі Бердичева чотирьох членів угруповання в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 307 Кримінального кодексу України. Під час проведення одночасно вісімнадцяти санкціонованих обшуків приміщень, які використовувались зловмисниками у Бердичеві та Вінниці, а також в установах виконання покарань, правоохоронці вилучили чергову партію наркотику – 560 мл готового до вжитку опію вартістю 60 тис грн, готівку, банківські картки, а також травматичну зброю», – уточнюють в управлінні СБУ.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх членів угруповання. Четверо затриманих перебувають під вартою. Перевіряється інформація про можливу причетність правоохоронців та співробітників Державної пенітенціарної служби до «кришування» банди.

Фото прес-групи управління СБУ в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, військова прокуратура Житомирського гарнізону закінчила досудове розслідування щодо трьох поліцейських-хабарників, які збували наркотики.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі