Місто

«Конгрес Солідарності Азербайджанців України» привітав Житомирське професійне училище-інтернат з річницею

7 November 2016, 10:41

Театралізоване дійство з піснями, танцями та у вишиванках. Саме так у Житомирському вищому професійному училищі - інтернаті відзначили 47-му річницю закладу. Серед гостей: колеги, представники влади, духовенства та громадських організацій. З-поміж теплих слів, квітів та подяк - грошові подарунки. Зокрема, голова «Конгресу Солідарності Азербайджанців України» Ільгар Мамедов відзначив 10 відмінників навчання грошовими винагородами.

«Нам взагалі нічого не говорили, сказали прийти. Реально дуже приємно, неочікувано», - зізнається Анна Щирська.

«Я насамперед віддам половину суми подарованих коштів бійцям АТО, якщо допомога буде потрібна, а іншу половину витрачу на навчання», - ділиться Владислав Шубицький.

Голова «Конгресу Солідарності Азербайджанців України» зізнається: вихованці училища, як ніхто інший, заслуговують на увагу.

«У них у багатьох є труднощі, ми хочемо, щоб вони знали, що у них є опора в житті, що у скрутні моменти життя ми можемо допомогти кожному, хто того потребує. Вони найкращі учні, майбутнє України, вони вдвічі більше проходять труднощів, їх потрібно заохочувати. «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» допомагає не лише училищу для інвалідів, а і військовому шпиталю, десантним військам. Багато гарних справ робимо і в Житомирській області, і по Україні в цілому, беремо участь у багатьох масових заходах», - каже голова правління «Конгресу Солідарності Азербайджанців України» Ільгар Мамедов.

Надихнувшись досвідом попередників, підтримати училище-інтернат не словом, а ділом вирішив і міський голова Коростишева.

«Маємо змогу допомогти в ремонтно-будівельних роботах, в оздоблювальних роботах з природного каменю. Я думаю, що це буде доречно і досить довговічно», - запевняє Коростишівський міський голова Іван Кохан.

Директор навчального закладу Олена Дерев’янко вдячна спонсорам за підтримку.

«Ми сьогодні спілкуємося з усіма представниками національностей, віросповідань, культури. Серед них є Мамедов Ільгар, який є неодноразовим спонсором всіх наших заходів. Ніколи він не пропускає, ніколи він не забуває. Ми відкриті до аніматорів, до волонтерів, до спонсорів, до представників влади. Щоб вони більше приділяли уваги дітям з особливими потребами у нашому навчальному закладі», - говорить директор Житомирського вищого професійного училища - інтернату Олена Дерев’янко.

А «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» обіцяють і надалі допомагати дітям з інвалідністю, які навчаються у вищому професійному училищі - інтернаті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі