Політика

За сприяння Володимира Арешонкова на Житомирщині відродили лікарню, де працював учений Потопальський

7 November 2016, 11:09

Ушомирська громада на Коростенщині показує всій Україні успішний приклад господарювання. Зокрема, нещодавно тут відкрили капітально відремонтовану лікарню.

Громада, яка нині налічує до 2 тисяч осіб, незабаром об’єднається з Бондарівською та Поліською. Життя та здоров’я земляків є першочерговим завданням для сільського голови Людмили Малої. Саме вона ініціювала капітальний ремонт неврологічного відділення Коростенської районної лікарні в селі Ушомир. Сучасні палати, душова, їдальня - все це облаштовано за останніми вимогами сьогодення. 

Ресурси для проведення ремонту було залучено з різних джерел: зі спонсорських коштів, з коштів обласного, районного, сільського бюджетів. Зокрема, сприяв виділенню коштів і народний депутат України Володимир Арешонков, який постійно опікується охороною здоров’я на Коростенщині, Лугинщині, Овруччині, Олевщині.

"Разом з фінансами, велику роль відіграла людська небайдужість, бажання зробити щось важливе для села, для людей. Прості жителі, працівники всіх закладів, установ разом з сім'ями до пізнього вечора своєю щоденною копіткою працею відновлювали лікарню. Щира вдячність всім вам!" - звернувся Володимир Арешонков до земляків під час урочистого відкриття оновленого закладу. 

На свято приїхав і кандидат медичних наук, завідуючий відділом Інституту молекулярної біології та генетики НАН України, директор інституту оздоровлення та відродження народів України,  автор унікальних протиракових препаратів та нових сортів рослин Анатолій Потопальський. Багато десятиліть тому Анатолій Іванович розпочинав свою діяльність фельдшером саме в Ушомирській лікарні. Він висловив подяку всім, хто підтримує відродження медицини на селі, що є основою відродження самого села. 

Нині ім’я Анатолія Потопальського відоме на увесь світ. Його розробки рятують життя людей. Вченого було висунуто на здобуття Нобелівської премії, визнаною «людиною року»,  його біографію включено до американського видання «500 лідерів впливу». А про те, що першим місцем роботи геніального українського вченого, була Ушомирська лікарня, сьогодні говорить меморіальна дошка, встановлена на оновленому закладі. 

Активна й завзята Ушомирська громада не втомлюється доводити, що, об’єднавши зусилля, можна якісно крок за кроком змінювати життя людей. Володимир Арешонков, який представляє у Верховній Раді Коростенський виборчий округ, завжди відгукується на ініціативи місцевих жителів та надає підтримку. 

"Відкриття після капітального ремонту неврологічного відділення Коростенської районної лікарні в с. Ушомир - ця подія надважлива не лише для жителів Ушомира, навколишніх сіл, Коростенського району, а й для держави в цілому. Це яскравий приклад того, як невелика сільська громада на чолі з сільським головою Малою Людмилою Рафаїлівною змогла не лише не допустити закриття лікарні - а їм вдалося перевести медичний заклад на якісно новий рівень", - говорить Володимир Арешонков.

Прес-служба народного депутата України Володимира Арешонкова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі