Культура

Набув чинності закон про квоти на українську музику: Порошенко, Гройсман і Зубко долучилися до флешмобу

8 November 2016, 16:11

Закон України, який встановлює 25% квоти для пісень українською мовою в радіоефірі, набув чинності 8 листопада. У зв’язку з цим у Facebook стає популярним флешмоб на улюблені українські пісні, який вранці ініціювала депутат від «Народного фронту», голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

До акції вже приєдналися президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва, ЖКГ України, житомирянин Геннадій Зубко.

Житомирські політики, чиновники і громадські діячі поки, станом на 16:11, залишили флешмоб поза увагою.

Цим флешмобом Вікторія Сюмар хоче спростувати думку, що українських пісень не вистачить на таку квоту, що вони гіршої якості тощо, пише Українська правда.

«Цим флешмобом ми покажемо всім: українська пісня є, українська культура є, і це значить, що Україна буде. Попри всі труднощі. Бо мова і культура – це основа,» – заявила вона й закликала долучатися до акції відомих політиків і громадян.

«Я сподіваюся, що до цього флеш-мобу приєднається і президент Петро Порошенко, і перша Леді, яка завжди підтримує такі проекти, і Арсеній Яценюк, і Олександр Турчинов, і Володимир Гройсман, і Олег Ляшко, і Юлія Тимошенко і Оксана Сироїд і багато інших... Бо українська культура – це те, що об'єднує нас всіх... І, повірте, українці хочуть знати, що ви слухаєте і що має відгук у ваших душах», – зазначила Сюмар.

Вона зізналася, що її донька змалечку засинала лише під "Дикі танці" Руслани Лижичко.

А поширила пісню «Повертайся живим» у виконанні сестер Тельнюк та гурту «Kozak System».

Петро Порошенко у Facebook підтримав її ініціативу й поширив пісню «Веселі, брате, часи настали» гурту «Океан Ельзи».

«Маємо зробити так, щоб української пісні було якнайбільше – на радіо, на телебаченні і, звичайно, в соціальних мережах також", – зазначив він.

Президент процитував слова пісні: «Та нам з тобою своє робити – відкрити очі і далі йти! І зуби сильно стиснувши, маму ніжно любити. Хто ж тоді, як не ми, брати?!».

«Приєднуйтеся, поширюйте, популяризуйте українську пісню. Бо "хто ж тоді, як не ми"!» – закликав Порошенко.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман теж приєднався до флешмобу зі свою улюбленою піснею ТІК «Люби ти Україну».

А віце-прем’єр Геннадій Зубко поділився в соцмережі піснею Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори» у виконанні Квітки Цісик.

Підтримуючи фллешмоб, користувачі Facebook у постах із улюбленою музикою залишають також і хештеги #слухайукраїнське та #українська_пісня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі