Події

Олевськ повертається у 90-ті: приїжджі рекетири хотіли захопити місцевий ринок

9 November 2016, 11:13

На Житомирщині спецпризначенці затримали банду рекетирів, які хотіли узяти під контроль ринок в Олевську. У багажнику машини затриманих правоохоронці виявили 5 помпових рушниць, набої та зв’язаного 22-річного хлопця з вогнепальним пораненням. Нині постраждалий знаходиться у лікарні під охороною поліції.

«Хворий обстежений, доставлений до операційної, кулю вилучено. На даний момент хворий знаходиться у стабільно важкому стані», - розповідає завідувач хірургічним відділенням Олевської ЦРЛ Владислав Рудик.

Батьки юнака відмовляються будь-що коментувати, адже бояться за життя сина.

«В суботу ми ще з ним спілкувалися, у неділю телефон вже був у відключці, і ми вже не знали, де він. Да, переживаємо за його життя, бо знаємо, з якою компанією він влип», - каже мама постраждалого хлопця.

Про затриману групу рекетирів згадують і на Олевському ринку. Продавці розповідають: невідомі приїхали на ринок і вимагали у підприємців гроші за кожне торгове місце.

«То було, тут ось до цих хлопців приходили, вони ось тут стояли, ми навіть номера машини запам’ятали. Одні сіли в машину, видно, главарі пішли туди, сказали, що прийдуть на наступний день. Вимагали, щоб платили дань», - ділиться місцева продавчиня Майя. 

«Це немісцева банда, це здебільшого люди з різних регіонів: Запоріжжя, Київ, Вінниця, Чернівці, Львів. Різношерста банда, яка займалася безпосередньо пограбуванням в Олевському районі й місті Олевськ і намаганням взяти під контроль Олевський кооперативний ринок», - говорить депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

Інформацію підтверджують і у поліції.

«Це є реальна спроба рекету ще тих 90-х. Їх основна мета була з підприємців здобути гроші», - зазначає заступник начальника ГУНП в Житомирській області Валерій Бондар.

На даний час затримані дев’ятеро осіб знаходяться під вартою. За викрадення людини та зберігання зброї затриманим загрожує термін до 5 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі