Політика

Менше грошей на адміністрації, суди, прокуратуру, поліцію, більше – пенсіонерам, лікарям, вчителям, - Юрій Бойко

10 November 2016, 09:04

Про це заявив лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко після спілкування з працівниками та пацієнтами Овруцької районної лікарні.

«Більшість українців вважають, що стан справ в медицині за останні два роки суттєво погіршився. І причина не в лікарях, а в тому, що відбувається системне недофінансування медичної галузі, у медиків низькі зарплати. Частина лікарів взагалі змушена виїжджати з країни в пошуках гідного заробітку закордоном», - зазначив політик.

«Наприклад, лікарі-початківці отримують зарплату 2300 гривень. Якщо негайно не збільшити лікарям зарплату на 50%, як це пропонує ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК, то навіть анонсованого владою підвищення на 20% не вистачить для того, аби вона зрівнялася із середньою зарплатою по країні. Це кричуще неподобство. Ми наполягаємо, щоб в новому бюджеті було закладене підвищення зарплат лікарям», - наголосив парламентарій.

За словами Бойка, влада повинна зменшити видатки на силовий блок, а вивільнені додаткові кошти направити на додаткове фінансування місцевих бюджетів, зокрема, на освіту і медицину.

Він також додав, що проект бюджету на наступний рік не можна розглядати без підвищення пенсій.

На актуальності питання підвищення пенсій, зокрема, у світлі останніх рахунків за комунальні платежі, наголосив і народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко, який разом з Юрієм Бойком відвідав лікарню.

«За півмісяця лише за опалення однокімнатної квартири виставлено мінімум 400-500 грн., плюс світло, газ. І що залишиться  пенсіонеру від його пенсії в 1200 грн? Тепер людям похилого віку доводиться вибирати: чи то заплатити комуналку, чи купити ліки. І ми сьогодні в Овручі почули від пацієнтів лікарні, наскільки важко вижити при таких мізерних доходах, і якою катастрофою при цьому може стати хвороба. Влада не збирається допомагати людям виживати, вона поставила їх перед вибором: комуналка або ліки. Або холод, або голод», - констатував політик.

На його думку, особливо цинічно виглядає ситуація, в якій опинились мільйони українців, які фінансово неспроможні при нинішніх зарплатах, пенсіях утримувати свої родини, на тлі тих сум в деклараціях, якими українські політики шокували всю країну.

«Люди здивувалися не тому, скільки грошей у міністрів і депутатів (вони і так знають, що всі, хто при владі, - мільйонери), а тому, скільки грошей чиновники зберігають готівкою під матрацами. Сумарно у представників влади (члени Кабміну, керівництво АПУ, керівники служб і агентств, центральних органів влади і депутатів коаліції) "під матрацом" заховано 3 млрд 858 млн гривень готівки. На ці «підматрацні» гроші влади, які дотягують до річного бюджету області, можна ДВІЧІ виплатити всю заборгованість із зарплати по країні, а вона лише на Житомирщині сягає понад 5 млн. грн.», - зауважив Юрій Павленко.

У день святкування міста Овруча  депутати фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у обласній раді передали лікарні кошти на придбання будівельних матеріалів для проведення ремонту у відділеннях, сучасного обладнання для жіночої консультації, спеціального автомобіля. Тож сьогодні присутні на зустрічі з медпрацівниками та пацієнтами лікарні депутати – заступник голови обласної організації, керівник фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у обласній раді Анатолій Мелашенко, депутат облради Наталія Рибак, цікавились, наскільки ефективно використана фінансова допомога. А працівники лікарні, головний лікар, депутат обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Микола Луцюк, керівник місцевої партійної організації Микола Левківський від імені земляків, жителів Овруцького району, щиро дякували за підтримку і  розповідали, наскільки комфортнішим стало перебування пацієнтів у стаціонарі після проведення ремонту, яке обладнання було придбано і як воно покращило рівень надання медичної допомоги.

«Свої обіцянки представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ виконують, і ви вже мали можливість пересвідчитися у цьому. Нині ж будемо докладати усіх зусиль, щоб у державному бюджеті на 2017 рік були враховані соціальні потреби працівників медичної галузі, освітян і пенсіонерів», - підсумував Юрій Павленко.

Прес-служба Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі