Місто

Волонтерів обурило опитування на сайті Житомирської ОДА

11 November 2016, 10:50

Кілька днів тому на сайті Житомирської облдержадміністрації з’явилося опитування «Хто, на Вашу думку, є найбільш активними і відомими серед учасників АТО та людей, які допомагають військовим?».

Пропонувалося вибрати з восьми прізвищ або надіслати свій варіант відповіді на електронну адресу.

Військовослужбовець 95-ї бригади Олег Котенко 11 листопада на своїй сторінці у Facebook написав свою думку щодо цього опитування, а в коментарях своє ставлення до ініціативи ОДА почали висловлювати волонтери.

«Я в шоці...я особисто цього не бачила...всіх знаю з списку, але він реально не повний і це образливо навіть мені, яка є в цьому списку», - пише Марія Уланова.

«Ідиотизм часів совдепіїї. Такі собі соцзмагання. Хто буде обирати? Лагута, який вигнав мене з кабінета , поки я була в АТО? А що інші пасивні, як у секс меншиств?», - обурюється Людмила Блащук.

Ірина Коцюба пише, що вже зверталася до облдержадміністрації і це ганебне опитування обіцяли видалити.

Коментар про це опитування  Житомир.info  дав волонтер Олександр Таргонський, який нещодавно повернувся з чергової поїздки в зону АТО.

«Справа тут навіть не в списку волонтерів, який запропонували на суд громадськості. Кожен опитуваний міг би спокійно поставити прізвище того, кого він вважає достойним, але справа тут в самій ідеї. Навіщо і кому треба визначити самого-самого волонтера. Хіба можна якось порівняти пенсіонера, який віддає останні заощадження, або бабусю, яка плете маскувальні сітки чи шиє білизну для солдатів, зі мною або з іншим волонтером, за яким стоїть команда. Та ми все і мізинця цих бабусь і дідусів не варті. Справа тут в тому, що влада запропонувала громадськості «ящик Пандори», всередині якого закладені розборки між волонтерської братією – хто краще, хто гірший... Я вважаю, що такі опитування тільки шкодять волонтерського руху, і єдина мета такого опитування – це роздмухування «срачу» між і так не дуже дружною волонтерської братією», - вважає Олександр Таргонський.

Станом на 10.00 год. 11 листопада опитування про людей, які допомагають військовим, з сайту ОДА прибрали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі