Суспільство

Дорожники та поліцейські попереджають житомирських водіїв про снігопади та ожеледицю

11 November 2016, 11:40

У вихідні дні майже у всіх регіонах України очікується ускладнення погодних умов. Поліція закликає керманичів транспортних засобів врахувати цю інформацію, плануючи поїздки.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«За інформацією Укргідромецентру, 13 листопада в Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. За таких погодних умов поліцейські радять водіям бути особливо уважними, під час руху неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху. Не забувайте про паски безпеки, дотримуйтесь безпечної швидкості та дистанції, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, в умовах недостатньої видимості користуйтеся ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями», – йдеться у повідомленні.

В управлінні також радять відмовитися від ризикованих маневрувань, які можуть привести до створення аварійних ситуацій: якщо виникає необхідність зупинитися – знижуйте швидкість поступово, а при зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

«Плануючи тривалу поїздку на великі відстані, подбайте про запас пального, продуктів харчування та гарячих напоїв, тепло одягніться. За можливості, постарайтеся у ці дні максимально обмежити користування власним автотранспортом. Шановні пішоходи! Будьте вкрай уважними та використовуйте у темну пору доби світлоповертаючі елементи, аби водії могли вчасно побачити вас на дорозі. Пам’ятайте, що в умовах поганої видимості та ожеледиці ваша несподівана поява на дорозі може призвести до непоправних наслідків. Суворо дотримуйтесь правил дорожнього руху», – додає прес-служба Нацполіції області.

У свою чергу Служба автомобільних доріг в області для своєчасного реагування із забезпечення транспортного сполучення привела в готовність підрядні організації. Крім того, забезпечено цілодобове чергування відповідальних працівників, які задіяні до робіт під час зимового утримання шляхів

Як повідомляв Житомир.info, у неділю, 13 листопада, на території Житомирської області слід очікувати значне погіршення погодних умов.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі