Місто

Мати загиблого бійця на військовому кладовищі у Житомирі піймала жінку, яка крала квіти з могил

11 November 2016, 14:14

На житомирському військовому кладовищі мати загиблого бійця спіймала жінку, яка крала штучні квіти з могили загиблого АТОшника.

«Це сталося близько 2.30 дня 10 листопада. Я півтори години була у свого сина, тут я вже йти, і звісно, як ми, 10 раз обертатися і 10 разів прощатися. Тут я просто автоматично повернула голову, і бачу, жінка стоїть біля забору. Я коли стала виходити, нахилилася перехреститися біля входу на кладовище, вона пройшла повз мене і попрямувала до наших хлопців. Я, крім квітів, своєму сину поклала ще солодощі, думаю, напевно, побігла за солодким. Думаю, дай я подивлюся. Тут я бачу, вона підходить до могили Крементар, вона сіла і сидить, я почала підходити поближче, аби побачити, що вона робить. Я розумію, що це не наша, адже ми своїх знаємо в обличчя. Як я дивлюся, вона бере і витягує букет штучних квітів, і кладе до своєї сумки. Я підскакую до неї і кажу: «Ти що тут робиш?». А вона мені каже: «Я його мама». Я їй кажу, що маму цього бійця я знаю в обличчя. Я вирвала у неї цей букет. А вона каже, що у неї хліба немає за що купити. Кажу: «Як немає, стань під церквою, я і мій син завжди давали тим, хто під церквою просить». Вона мене почала просити, аби я її відпустила, і каже, що грошей дасть. Я їй у відповідь: «Так у тебе на хліб немає?!» Я не знаю, звідки у мене взялися сили, хоча поліцейські її двоє під руки волокли, і я розумію, аби викликати тих саме поліцейських, я не маю змоги, бо відпущу – вона втече. Я її дотягнула до камер, кажу дивися, аби все місто тебе побачило. Тут бачу, на кладовищі працюють дівчата, я їх кличу. Підбігає одна робітниця та Юрій Іванович, а вони, виявляється, її знають. Весною її спіймали на кладовищі, що навпроти. Вона клялася, що ходити туди більше не буде, і поліцію не викликали. Поки ми дочекалися патрульних поліцейських пройшло хвилин 40. У неї почав дзвонити мобільний телефон, а у неї він доволі непоганий. Поліцейські його фотографували, аби перевірити чи не викрадений. І 200 гривень випало у неї з кишені. У заяві поліцейським я відмітила, що ми контролюватимемо хід цієї справи.

У нас стоять відеокамери, є спільний інформаційний центр, куди сходиться вся інформація. Але чому саме камери з нашого кладовища не закинути в те саме районне управління, якщо вони бачать, що вона краде, відправте патрульні машини, які найближче. Поки ми чекали нашу патрульну поліцію, три машини проїхали, вони навіть голову в цей бік не повертали. Ми не «кіпиш» наводимо, це єдине, що у нас залишилося…», - розповіла мати загиблого бійця.

У прес-службі ГУ НП у Житомирській області Житомир.info розповіли, що інформація про затримання жінки на кладовищі надходила на лінію «102».

«Опівдні на лінію «102» надійшла інформація про відповідну подію. Патрульний екіпаж «104» доставив жінку до житомирського відділу поліції, де були оформлені відповідні матеріали. Більше за все це буде кваліфіковано як адмінпорушення, дрібна крадіжка», - сказала керівник прес-служби Алла Ващенко.

Фото жінки, яка крала з могил квіти

Як повідомляв Житомир.info, на початку травня 2016 року матері загиблих бійців розповідали, що з могил на військовому кладовищі почали зникати квіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі