Місто

У Житомирі лікують варикоз вен без операції

14 November 2016, 09:00

Кожній жінці хочеться, щоб її ніжки були у відмінній формі. Але як бути, якщо одного разу, стоячи перед дзеркалом, ви помітили на них несимпатичні судинні «зірочки» або помітно випинаючи вени?

Замаскувати не вийде. Залишати без уваги не можна - далі ці «прикраси» будуть ставати тільки яскравішими та більшими. Боротьба з варикозним розширенням вен хоч і непроста, але необхідна справа. Адже назавжди прирікати себе на штани та довгі спідниці, погодьтеся, неприваблива перспектива.

- Звідки ж взялася ця «зоряна» хвороба?

Варикозне розширення вен - серйозне захворювання, при якому вени втрачають свою еластичність, розтягуються, розширюються та звиваються. Вплив різних несприятливих чинників призводить до слабкості венозної стінки і застою крові в нижній половині тіла. Судини надмірно перевантажуються, а венозні клапани працюють все гірше і гірше. Підсумок - ноги втомлюються, болять, з'являється відчуття важкості, судоми; стопи та щиколотки набрякають. Згодом приєднується потемніння шкіри, виникають трофічні виразки, можуть утворюватись тромби, а це в свою чергу призводить до інвалідизації чи навіть раптової смерті.

Варикоз - досить поширене захворювання. У наші дні ним страждає кожна третя жінка і кожен десятий чоловік, причому найбільш часто починається у працездатному віці (25-40 років.)

- Які причини викликають варикоз вен?

У першу чергу, варикозне розширення вен - це «сімейна» хвороба.Річутім, що основна причина варикозу - вроджена слабкість сполучної тканини - передається по спадковості. Якщо Ваші родичі страждали цим захворюванням, то в 90 відсотках зі 100 можна стверджувати, що ви в групі ризику.

Другий чинник - зміна гормонального фону. Це особливо важливо для жінок. Тут відіграють роль гормональні протизаплідні засоби та, звичайно, вагітність.

Важливим фактором є умови праці. Не варто забувати про людей-володарів класичних «стоячих» професій (продавці, офіціанти, перукарі, хірурги і багато інших). У них варикозне розширення вен - майже професійна хвороба. А якщо до цього додати такі шкідливі звички, як куріння, швидкі перекуси булочками та бутербродами, що призводить до зайвої ваги, то варикоз не змусить себе чекати. Також сюди відноситься любов сидіти «нога на ногу».

- Злий жарт може зіграти сучасна мода. Незручний, занадто обтягуючий одяг, наприклад, вузькі джинси, можуть стати причиною появи варикозних сіточок. Не менш шкідливим є вузьке взуття і високі підбори.

- Як розпізнати варикозну хворобу?

Ще до появи варикозних розширених вен можна відзначити «синдром важких ніг»: до вечора ноги швидко втомлюються, набрякають, болять,шкіра може ставати синюшною, виникають відчуття печіння по ходу вен, надмірного тепла в стопах чи гомілках, ночами починаються судоми ніг.

- Що слід зробити тим, хто виявив у себе перераховані ознаки?

Як зрозуміло, варикозна хвороба – не просто косметичний дефект, тому, ще до появи видимих розширених вен, на етапі «синдрому важких ніг» слід звернутися до судинного хірурга. Після огляду та проведення безболісних і швидких досліджень (ультразвукової допплерографії) лікар поставить діагноз і визначить види лікування.

-  Які методики можуть бути запропоновані пацієнтові у медичному центрі здоров’я ВІДНОВЛЕННЯ?

При своєчасному зверненні, тобто початковій стадії захворювання, застосовується унікальна методика лікування, пінна склеротерапія - відносно простий та безболісний спосіб лікування. Значна перевага процедури це уникнення операції.

За допомогою найтоншої голки та спеціального медичного засобу у вигляді піни, лікар витісняє застояну кров, блокуючи подальший кровотік. Курс лікування за даною методикою складає 1 – 3 сеанси по 10 – 15 хвилин кожен. Обмежень фізичного чи трудового навантаження при склеротерапії не застосовують.

www.cabinetcrasua.com.ua/skleroterapii

При більш складному етапі захворювання вен нижніх кінцівок застосовують найсучасніший метод лікування – рдіочастотну облітерацію (абляцію).

На сьогоднішній день процедура радіочастотної абляції є лідером серед новітніх методик лікування без відкритої операції та становить зручну альтернативу флебектомії (видаленню хворих вен хірургічним шляхом). Під дією радіохвиль відбувається нагрівання варикозної вени, вона спадає, закривається і згодом розсмоктується (або заміщується сполучною тканиною). Процедура проводиться без загального наркозу, без госпіталізації, що дозволяє пацієнту не відриватися від звичного способу життя.

www.cabinetcrasua.com.ua/obliteracia

У медичному центрі ВІДНОВЛЕННЯ прийом веде судинний хірург, флеболог, Свідерській Юрій Юрійович, у лікаря 10 – ти літній  стаж роботи в області судинної хірургії. Свідерській Юрій пройшов навчання та сертифікацію по методиці радіочастотної абляції варикозних вен (м. Братіслава), провів понад 700 оперативних втручань на венах. Сьогодні використовує безопераційні, новітні, а головне ефективні методи лікування захворювань вен нижніх кінцівок.

www.cabinetcrasua.com.ua/hirur

Адреса медичного центру здоров’я ВІДНОВЛЕННЯ: м. Житомир, вул. Любарська, 4

Тел: (0412) 46-40-73; (068) 073-58-60

www.reabilitacia.zt.ua

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Ліцензія № 659 від 8 жовтня 2015 року

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі