Суспільство

Житомирських перевізників попереджають про «Тиждень безпеки дорожнього руху»

14 November 2016, 11:04

У Житомирській області з 14 листопада починається «Тиждень безпеки дорожнього руху».

Про це повідомляє сайт Житомирської міської ради.

«На виконання пункту 9.1. Плану заходів з виконання та реалізації Галузевої програми забезпечення безпеки руху на автомобільному транспорті на  2016 – 2018 роки, затвердженої наказом Міністерства інфраструктури України від 18.03.2016 року № 112, у період з 14 по 20 листопада 2016 року проводиться Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні. Мета проведення заходів: активізація проведення роботи щодо підвищення безпеки дорожнього руху, особливо при здійсненні пасажирських перевезень, профілактичних заходів з попередження дорожньо-транспортних пригод, дотримання вимог законодавства в сфері автомобільного транспорту та висвітлення проблемних питань в засобах масової інформації», - йдеться у повідомленні.

У вказаний період працівниками управління Укртрансбезпеки у Житомирській області будуть проводитись перевірки технічного стану транспортних засобів та готовність їх до роботи в осінньо-зимовий період, дотримання водіями режимів праці та відпочинку, забезпечення вимог безпеки, наявності відповідних дозвільних документів на здійснення пасажирських перевезень, тощо.

Крім того на автодорогах області працюватимуть спільні мобільні групи з числа працівників Укртрансбезпеки та Патрульної поліції щодо виявлення автоперевізників, які здійснюють вантажні перевезення з перевищенням допустимих габаритно-вагових параметрів, дотримання норм ЄУТР та запобігання «нелегальним» перевезенням.

Як повідомляв Житомир.info, через ускладнення погодних умов на міжнародній автотрасі Київ-Чоп обмежили рух для великовагових і великогабаритних транспортних засобів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі