Події

За добу рятувальники Житомирської області витягли зі снігових заметів 89 автомобілів

14 November 2016, 12:28

За минулу добу рятувальники Житомирської області 45 разів виїжджали на буксирування та вилучення зі снігових заметів 89 автомобілів.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

«У зв’язку з погіршенням погодних умов за минулу добу рятувальники Житомирщини 45 разів виїжджали на буксирування автомобілів. Зокрема, 13 листопада о 21:30 до Служби порятунку «101» міста Новоград-Волинський надійшло повідомлення про те, що через снігові замети карета швидкої допомоги не може доїхати за викликом в село Велика Горбаша. На допомогу медикам виїхали бійці 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Фахівці ДСНС виявили швидку в селі Колодянка. Начальник караулу прийняв рішення пересадити лікаря в пожежний автомобіль і продовжити рух на ньому. Прибувши до місця виклику медичний працівник з’ясував, що необхідно госпіталізувати чоловіка з переламаною ногою. За допомогою медичних нош рятувальники транспортували потерпілого до пожежного автомобіля. Чоловіка, його вагітну дружину та їхню неповнолітню дитину бійці ДСНС доправили до автомобіля медиків. Також рятувальники супроводили швидку допомогу до лікувального закладу», – йдеться у повідомленні.

Цієї ж доби в селі Несолонь Новоград-Волинські рятувальники надавали допомогу водію автобусу, що слідував за маршрутом Новоград-Волинський–Поліянівка. Він з’їхав з дороги та в’їхав у паркані. В транспортному засобі знаходились 16 дорослих та 6 дітей. Для підвищення прохідності автоцистерни, рятувальники знизили тиск в колесах, за допомогою троса витягли автобус та відбуксували до проїжджої частини.

Доки бійці ДСНС проводили аварійно-рятувальні роботи, дітей, аби вони не змерзли, на цей час пересадили в пожежний автомобіль. На щастя, ніхто з них не постраждав.

«Загалом упродовж доби 13-14 листопада особовим складом підрозділів управління ДСНС у Житомирській області вилучено та відбуксировано із снігових заметів 89 одиниць автомобільної техніки, у тому числі 8 – карет швидкої допомоги та 38 – вантажних автомобілів. В середині транспортних засобів знаходилось 235 чоловік, серед них і діти. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучалось 46 одиниць спецтехніки та 164 чоловіка особового складу ДСНС Житомирщини», – уточнюють у відомстві.

Фото управління ДСНС в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, минулої доби, протягом 13 листопада та в ніч з 13 на 14 листопада, у місті Житомирі та на трасі Київ-Чоп сталося 24 ДТП, у двох з яких були потерпілі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі