Події

Прокуратура Житомирської області хоче повернути в державну власність 14 га землі з родовищами бурштину

15 November 2016, 09:49

Органи прокуратури Житомирської області вживають системних заходи представницького характеру щодо порушення у сфері земельних відносин, особливо щодо категорії земель, на яких розташовані корисні копалини загальнодержавного значення – бурштин.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Зокрема, з метою попередження використання землі не за цільовим призначенням, до суду заявлено позови про повернення до державної власності 14 гектарів землі вартістю понад 116, 7 тис грн, що на території Барашівської сільської ради Ємільчинського району. Під час опрацювання інформації від органів державної влади встановлено, що у серпні 2014 року головне управління Держгеокадастру в області неправомірно передало у приватну власність семи жителям Житомирської та Київської областей 14 га землі для ведення особистого селянського господарства. У порушення вимог Земельного кодексу України та ст. 37 Закону України «Про охорону земель», угіддя передано без проведення вивчення щодо показників родючості та даних раціонального використання земель.До того ж, окремі наділи були відразу продані, що свідчить про те, що їхні власники не мали намірів обробляти землю та займатися особистим селянським господарством. Крім того, на вказаних земельних ділянках розташовані корисні копалини загальнодержавного значення – бурштин», – йдеться у повідомленні.

Наразі позови перебувають на розгляді у суді.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні минулого року за позовоми прокуратури Житомирської області та прокуратур Олевського і Ємільчинського районів було скасовано незаконні накази ГУ Держземагенства та розпорядження Олевської РДА про надання дозволів ФГ «Лілія-2012», «Козацький стан» і приватній особі щодо оренди понад 167 га землі вартістю майже 1,7 млн грн для ведення фермерських господарств, на яких незаконно видобували бурштин.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі