Події

У Житомирській області хмельничанин перевозив дубові колоди за підробленими документами

15 November 2016, 10:51

Одразу два факти протиправної діяльності, пов’язаних з деревиною, були виявлені поліцейськими під час проведення комплексного відпрацювання Коростенського району. Двоє місцевих жителів були затримані під час крадіжки березових колод, а хмельничанин – з підробленими документами на ліс, який перевозив.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення від працівників одного з лісгоспів про те, що невідомі чоловіки складають у вантажний відсік автівки лісоматеріал. Mercedes, на який вказав заявник, працівники слідчо-оперативної групи зупинили поблизу села Межирічки. Керманичем виявився 26-річний житель району, а пасажиром – його 22-річний товариш. Під час огляду автівки поліцейські виявили у відсіку березові колоди, на перевезення яких у молодиків не було жодних документів», – йдеться у повідомленні.

У ході з’ясування походження лісоматеріалів чоловіки таки зізналися, що у лісі випадково натрапили на «нічийні» колоди і вирішили їх привласнити.

Вантажний Mercedes разом з деревиною було вилучено. За фактом крадіжки (ст.185 ККУ) розпочато кримінальне провадження.

«Того ж дня поблизу села Веселівки правоохоронці зупинили вантажівку DAF, керманич якої перевозив 36 м3 дубових колод. Утім, документи, які 40-річний житель Хмельницької області надав на перевірку, викликав у поліцейських підозри щодо справжності. Зокрема не відповідала дійсності інформація, вказана у шляховому листі. Вантажівку з деревиною було вилучено до місцевого відділу поліції. Усі обставини, а також походження колод дуба з’ясовуються у рамках розпочатого за ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ кримінального провадження», – описують в управлінні другий випадок.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирщині розслідують крадіжку 131 дубової колоди вартістю понад півмільйона гривень, які знайшли на території колишньої військової частини.

Фото з сайту ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі