Місто

Дирекція Житнього ринку VS директор «Ремпобуттехніки», а між ними – житомирські торговці

15 November 2016, 18:30

Ще зовсім недавно на цьому місці стояли металеві кіоски, а зараз тут лише намети із тканини. Одразу кілька підприємців Житнього ринку скаржаться: хотіли привести свої робочі місця у відповідність до загальної реконструкції ринку, винайняли робітників, які повинні були встановити нові кіоски, але навіть розпочати будівельні роботи не вдалось.

«Ми найняли підрядника, підрядник загородив територію для роботи. Це було 4 жовтня. І, буквально, через годину після того, як вони встановили паркан, під керівництвом директора «Ремпобуттехніки» Бенівського загін з шевронами «Айдару» прибув і розбомбили за пару хвилин цей паркан, розігнали робітників, які тут починали вже якісь роботи проводити. І сказали, що тут кіосків не буде», - розповідає підприємець Сергій Поліщук.

Люди бідкаються: звертались до усіх можливих інстанцій, втім ніде не отримали допомоги.

«Ми ніде не можемо свої права «відкачати». Це якесь неподобство. Ми були у мера, ми були у Ігоря Петровича (Гундича - ред.), губернатора. Він теж каже - ми знаємо, знаємо, але розводить руками», - каже Світлана.

«У прокуратурі були – прокуратура розводить руками, були в міліції – міліція розводить руками. У міліції нам пропонують на «Айдар» найняти «Азов». Тобто, ось така влада у нас. У місті повне безвладдя. Ось такі воєнізовані структури ходять і качають тут права. І виходить, що півтора місяці ми без роботи, ми не працюємо, прибутку немає, нам базар ось дозволив поставити намети. Повертаємося в 90-ті роки», - розповідає Сергій Поліщук.

В адміністрації Житнього ринку кажуть: згідно із проектом земельної ділянки усі кіоски розміщувались біля будівлі «Ремпобуттехніки» впродовж десятиліть.

«Ми спілкувались з директором «Ремпобуттехніки». Він вказав, що там є певні порушення пожежної безпеки і кіоски там не будуть розміщені. Але люди там торгували понад 15 років і їм потрібно кормити свої сім’ї. Були відправлені відповідні листи до ДСНС щодо розроблення відповідних заходів щодо пожежної безпеки, щоб ці люди могли там здійснювати в подальшому торгівлю, але на даний час конфлікт не вирішений. Листа від ДСНС ми ще не отримували, а люди вже понад місяць не можуть там здійснювати торгівлю», - розповідає заступник директора підприємства облспоживспілки «Житомирський кооперативний ринок» Юрій Прудніков.

Якщо ж Державна служба з надзвичайних ситуацій заборонить розміщувати кіоски біля будівлі «Ремпобуттехніки», то підприємцям можуть запропонувати інші торгівельні місця. Втім, за словами заступника директора ринку, люди навряд чи погодяться на переїзд.

«Людей ми можемо розмістити, але це буде другий поверх, до них туди ніхто не підійде. Вони самі не захочуть там стати. Одна справа, коли вони стоять на проході і в них є заробіток, щоб утримувати свої сім’ї, і інша справа, коли вони будуть на другому поверсі, де до них ніхто не підійде. Вони самі будуть проти такого вирішення питання. Вони згодні, щоб там перебувати, оплатити всі заходи необхідні протипожежні для того, щоб поставити їхні конструкції. Але перебувати на тих же місцях», - переконує Юрій Прудніков.

Сам директор «Ремпобуттехніки» коментувати на камеру ситуацію із кіосками відмовився, натомість показав документи, які, за його словами, доводять, що кіоски не можуть стояти впритул до будівлі. Телефоном Анатолій Бенівський пояснив: від коментарів утримується, бо не має жодного стосунку до реконструкції ринку.

«Я не сторона конфлікту. Щоб ви розуміли – сядьте, гляньте документи. Яке я відношення маю до підприємців? Підприємці мають відношення і конфлікт у них з директором ринку і з його заступником, які їх поставили в пожежонебезпечні зони, де нема дозволу. Я їм не забороняю, у мене навіть контакту немає з ними. Ви самі розумієте – як я можу коментувати те, що у вас в дворі твориться? Я не сторона конфлікту, а якщо вони будуть провокувати і будуть порушувати закон, то я буду адекватно відповідати. Адекватно, бо я не хочу порушувати закон, я законослухняна людина», - сказав телефоном директор ТДВ ТК «Ремпобуттехніка» Анатолій Бенівський.

Поки дирекція ринку чекає роз’яснення від Державної служби з надзвичайних ситуацій, люди при мінусовій температурі змушені торгувати у наметах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі