Політика

На майдані Корольова у Житомирі пишуть листи президенту та збирають підписи за відставку голови НБУ

17 November 2016, 15:59

На майдані Корольова у Житомирі 17 листопада з’явилися два намети, один – «Азов», інший – «Фінансовий майдан». 

Представники цивільного корпусу «Азов» Андрій Блощинський каже, що назва їхньої акції – «Три П», яка розшифровується: «Питання Петру Порошенку». 

«Ця акція – всеукраїнська, тобто в кожній області будуть писать ось такі листи. І ми найкращі листи будемо передавать в Адміністрацію (президента) і будем обклеювать фасад Адміністрації, щоб президент і його оточуючи бачили всю цю думку громади Житомира. І найкращі «перли» від Житомира будуть поклеєні у Верховній Раді на трибуні», - пояснив Блощинський.

Поруч стоїть палатка з емблемою «Фінансового майдану» - тут збирають підписи за відставку голови Нацбанку України Валерії Гонтаревої.

«Тут ми зібралися валютні позичальники і вкладники, які постраждали від банківської системи України. Ми хочемо звернутися по пана президента, так як він у нас являється гарантом Конституції, щоб він виконав своє конституційне право і звільнив пані Гонтарєву з своєї посади, так як вона не виконує своїх обов’язків як регулятора банківської системи... То ми поки законними методами починаємо вести боротьбу, щоб не було громадянської війни. Або вони щось роблять для людей, або ми не зможемо утримати і вони не зможуть утримати, і всі їхні силові структури», - розповідає учасниця «Фінансового майдану» Віра Савицька.

Жінка розповіла, що була на побідній акції у Києві і там теж збирали підписи. Нагадаємо, 15 листопада у центрі Києва проходило відразу кілька мітингів, один з них – біля Нацбанку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі