Місто

У Міжнародний день недоношених дітей «Кромберг енд Шуберт» передав подарунки мамам, які завчасно народили малюків

18 November 2016, 12:10

За статистикою, щорічно, близько 15 мільйонів дітей у світі народжуються недоношеними. Новонароджених, із масою тіла менш як кілограм виходжують і в Житомирському перинатальному центрі, у відділенні постінтенсивного догляду.

«Відділення розраховане на 15 ліжкомісць, у відділенні на сьогодні знаходиться 16 дітей. Ми виходжуємо дітей вагою від 500 грамів. У відділенні є наглядова апаратура, яка допомагає слідкувати за частотою дихання, за частотою серцебиття, за насиченістю киснем крові. Тобто, у нас є все починаючи від кювезів, закінчуючи грілками на яких можна виходжувати недоношених діток», - розповідає завідуюча відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Житомирського перинатального центру Майя Смоляр.

У Міжнародний день недоношеної дитини мами народжених завчасно діток, прийшли до перинатального центру, аби зустрітися із медперсоналом, вкотре їм подякувати та поділитися своїми історіями.

«Сльози, паніка, не знаєш, що робити», - ділиться Інна Грищук.

«Одні діти даються нам легко, інші діти нам даються із великими труднощами. За перше і за друге потрібно дякувати Богу», - говорить Оксана.

Лілія розповідає: попри тяжку хворобу серця та застороги лікарів, таки стала мамою. Жінка зізнається: хоча і народила сина недоношеним, нині він абсолютно здоровий і готується до школи. Стан же самої жінки після пологів погіршився, проте завдяки керівництву «Кромберг енд Шуберт» вона отримала не лише гарну роботу, а і можливість повноцінно жити.

«Мені потрібно було терміново робити операцію на серці, вони мені дуже допомогли. Я дуже вдячна керівництву цього заводу, вдячна усім працівникам, які фінансово мені допомогли», - розповідає працівник «Кромберг енд Шуберт» Лілія Оніщук.

Працівниця «Кромберг енд Шуберт» каже: на заводі створені належні умови для працюючих жінок – матусь: полегшена робота, кар’єрний ріст та оплачувана декретна відпустка.

«Для вагітних у нас надається полегшена робота, складаються полегшені умови для того, щоб їм було легше працювати. Ми нікого не звільняємо, а просто створюємо ці умови. Також у нас багато працює людей з інвалідністю, з різними вадами. Я сама інвалід ІІ групи», - каже Лілія Оніщук.

Завдяки спонсорській підтримці «Кромберг енд Шуберт», присутні матусі отримали квіти та подарунки.

«Коли ми їх просимо про допомогу, вони нам ніколи не відмовляють. Усе, що я попросила до сьогоднішнього дня я відмови не знала ні в чому. Велика їм вдячність за те, що вони такі є», - дякує спонсорам завідуюча відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Майя Смоляр.

Наприкінці заходу у небо випустили близько сотні білих кульок, як символ народження нового життя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі