Місто

Восьмикласник з Житомира отримав диплом ІІІ ступеня на всеукраїнському конкурсі молодіжних інноваційних проектів

18 November 2016, 12:25

Учень восьмого класу житомирської ЗОШ №30 Олександр Закревський отримав диплом ІІІ ступеня на Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Про це Житомир.info повідомили в Житомирському міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

«15-17 листопада Національний центр «Мала академія наук України» проводила Всеукраїнську науково-технічну виставку-конкурс  молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Організатори  виставки-конкурсу – Національний центр «Мала академія наук України».  Захід пройшов у приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва. Програма виставки-корнкурсу передбачала демонстрацію моделей і макетів, стендовий  (постерний) захист науково-дослідницьких робіт (проектів) за номінаціями: електроніка та приладобудування; матеріалознавство та перспективні технології; машинобудування; інформаційні телекомунікаційні системи та технології;  екологія та ресурсозбереження; технічна творчість та винахідництво; робототехніка та робото технічні системи», - повідомили в ЖМЦНТТУМ.

В центрі науково-технічної творчості розповіли, що на виставці-конкурсі були представлені близько 100 наукових проектів з 23 областей України та міста Києва. Житомирську область представляв вихованець гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» ЖМЦНТТУМ (керівник – Шубін А.Г.), учень 8 класу ЗОШ № 30 м.Житомира, Закревський Олександр, з роботою «Енергозберігаючий вазон-світлячок». Над проектом Олександр працював під час занять в гуртку разом з однокласницею Трокоз Валерією. Враховуючи той факт, що на сьогоднішній день питання енергозбереження та енергоефективності стають все більш актуальними , члени журі високо оцінили даний проект. В результаті Олександр отримав диплом ІІІ ступеня та грант одного із банків в розмірі тисячі гривень на проведення подальших досліджень в цьому напрямку.

Фото надані ЖМЦНТТУМ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі