Місто

Міська система відеоспостереження зафіксувала, як під час заметілі прибирали Житомир

21 November 2016, 15:59

Кадри, на яких автомобіль, що рухається по Чуднівському мосту, починає крутити на місці, зняті під час снігопаду, 12 листопада. За допомогою камер відеоспостереження, які встановлені по всьому місту, оператори міського інформаційного центру першими дізнавалися про проблеми і одразу ж передавали інформацію у відповідні служби.

«Звісно, інформація вже пішла і після цього приїхали снігоприбиральні машини ЖУАШ», - розповідає начальник відділу відеоспостереження КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради Петро Мєдвєдєв.

Працівники відділу відеоспостереження не беруться оцінювати, наскільки добре комунальники впоралися зі своїм завданням, але підтверджують – снігоприбиральна техніка працювала в місті з перших годин заметілі.

«Інформація про те, що погодні умови будуть змінюватися, надійшла завчасно, ми відпрацювали варіант роботи системи відеонагляду в посиленому режимі. Особлива увага приділялася роботі снігоприбиральної техніки, яка розпочала роботу порядку з 9-10 годин вечора, і ця робота тривала до самого ранку. У режимі онлайн черговий оператор відстежував особливо роботу техніки на мостах, як прибиралися мости, підйоми, спуски, а о 5-й ранку почала роботу техніка комунальних підприємств. Ми спостерігали саме в тих місцях, де встановлені камери. Необхідна інформація віддавалася і ЖУАШ, і всім, хто вимагав цю інформацію, ми її відстежували і віддавали», - розповідає Петро Мєдвєдєв.

Часто оператори стають свідками аварій та надзвичайних ситуацій, куди за потреби викликають поліцію, або медиків. Зізнаються, іноді відео з камер спостереження допомагає учасникам ДТП довести свою невинуватість.

Нині у місті встановлено майже 80 відеокамер. Відео з них зберігається впродовж доби, втім відео, на якому зафіксовані аварії та нестандартні ситуації оператори зберігають в архіві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі