Політика

У Житомирському професійному політехнічному ліцеї відкрили пам’ятну дошку Героям Небесної сотні

22 November 2016, 13:07

Патріотичними заходами за сприяння ГО «Об'єднання «Самопоміч» у м. Житомирі» та річницю Революції гідності відзначили у Житомирському професійному політехнічному ліцеї. Учням нагадали, як розвивалися події трирічної давнини і закликали не забувати про подвиг Героїв Небесної сотні.

«Вони віддали своє життя за наше майбутнє. Вони не знали, що буде, як воно буде це майбутнє, але вони життя віддали. Сьогодні ми бачимо, що ще наша держава не очистилась, ще досить багато у нас ж корупції, ще влада наша не зрозуміла, що народ так жити більше не буде, все одно ми очистимо це все. З вашою допомогою, з молоддю. Любіть нашу державу, любіть своїх батьків, завжди думайте про те, що ті люди загинули не просто так. Вони загинули заради нашого майбутнього», - сказав депутат Житомирської міської ради Олександр Рибак.

Запаливши свічки, учасники заходу вшанували усіх, хто загинув на Майдані.

«Все почалося з Майдану, який довів прагнення нашого народу до волі, до незалежності, до європейського майбутнього нашої країни. Це прагнення досталося нам дуже важкою ціною. Ця ціна - це наша Небесна сотня, пам'ятну дошку якій ми сьогодні за підтримки ГО «Самопоміч» відкриваємо у нашому закладі», - зазначив в.о. директора Житомирського професійного політехнічного ліцею Федір Нікончук.

«Я один із багатьох, який був присутній там на Майдані. Вже багато сказано за ці роки, багато написано віршів, пісень. На жаль, мало що помінялося в нашій державі. Якщо подивитися на декларації наших народних депутатів, то боляче стає. Дуже боляче. Як грабували, так і грабують цю державу. Розривають на частини. Звертаюсь до вас, як до чоловіків: в першу чергу маєте бути чесні перед собою, чесні перед своїми друзями, перед своїми рідними і нести відповідальність за тих людей, яким ви дали обіцянку. Бути гідними синами нашої України і брати приклад з цієї Небесної сотні», - закликав учнів керівник ГО «Об'єднання «Самопоміч» у м. Житомирі» Станіслав Балакішієв.

Депутат облради від Самопомочі Олена Галагуза нагадала учням про земляків, які стали героями Небесної сотні.

«Кемський Сергій - він з Коростеня, а Яків Зайко взагалі родом з Білорусі, але жив у Житомирі і це та людина, яка на зламі 90-х років в той дуже непростий час домоглася того, щоб Україна стала незалежною. Зараз у Житомирі є вулиця, названа іменем Якова Зайка, якщо ви будете там, просто згадайте про цю людину, пам'ятайте, що Житомирщина - це край Героїв», - сказала вона.

Також Олена Галагуза зазначила, що нині головним завданням патріотів є покарання винуватців розстрілів на Майдані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі