Влада

У міській раді пояснили, чому закуповують дитячі новорічні подарунки у «Житомирських ласощів»

24 November 2016, 14:05

Солодкі новорічні подарунки, які цього року отримають діти соціально незахищених категорій, закуплять у фабрики «Житомирські ласощі».

Цю інформацію Житомир.info підтвердив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Житомирські цукерки виявилися кращими по ціні, вазі та якості», - сказав він.

Інформацію про придбання управлінням культури Житомирської міської ради майже 14 тисяч солодких наборів у фізичної особи-підприємця з Вінниці Задорожного О. В. 23 листопада розмістили на порталі електронних закупівель ProZorro. В одному випадку предмет закупівлі - новорічні подарунки «Веселих свят» в пакетах по 300 і 400 грам та 400-грамових коробках, а також 60-грамові новорічні набори, в іншому - 2850 новорічних подарунків «Веселих свят» вагою 300 грамів. Сума одного договору –199,8 тисяч гривень, іншого - 67 тисяч гривень.

В управлінні культури Житомир.info підтвердили, що набори «Веселих свят» виробляє фабрика «Житомирські ласощі», і їх ціна та якість задовольнила членів "новорічної" наради.

«На нараді у заступника міського голови Матвія Хренова з питань проведення новорічних свят розглядалися різні пропозиції, ми висипали цукерки і переконалися, що житомирські солодощі кращі по ціні і якості. Ці набори закуповуються для різних категорій дітей, які візьмуть участь у вранішніках, які будуть проводитися у міському палаці культури та обласній філармонії. Ці заходи проводитимуться і до, і після Нового року. Зокрема, свято для дітей загиблих та учасників АТО пройде у філармонії», - розповіла заступник начальника управління культури Житомирської міськради з економічних питань Олена Турська.

Вона також повідомила, що тендер на закупівлю новорічних подарунків не проводився.

Чому солодощі змогли закупити без тендеру, пояснив перший заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«По-перше, для того, щоб швидше їх закупити. По-друге, у тендері чи переговорній процедурі неможливо відслідкувати якість, тільки ціну і вагу цукерок. Ми не можемо вказати, які цукерки повинні входити в ці подарунки, бо це буде корупція. Ми зібрали всі пропозиції, проаналізувати ціну і вміст. Буквально висипали цукерки і подивилися, які вони, покуштували на смак. Зокрема, це були пропозиції АВК і «Рошен». По кількості шоколадних цукерок, по їх якості і ціні «Ласощі» зробили найкращу пропозицію. Тому ми їх вибрали. Ми діяли в рамках закону – сума дотендерна, і ми не зобов’язані були оголошувати публічні закупівлі. А в ProZorro лише розмістили інформацію про угоду», - пояснив Хренов.

Він вважає угоди на закупівлю житомирських солодощів вигідними ще й тому, що виробник місцевий, і податки підуть в міський бюджет.

«Єдине, про що ми попросили нашу фабрику, щоб не було затримки з поставкою. Нас запевнили, що не буде», - сказав заступник мера.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року влада вирішила відродити традицію проведення загальноміської ялинки у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги. 30 грудня 2015 року дітей загиблих учасників АТО вітали в Житомирській ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі