Місто

Відтепер житомиряни можуть використовувати мобільний додаток Dozor, щоб слідкувати за рухом громадського транспорту

24 November 2016, 15:30

Щоб дізнаватися, де у цю мить знаходиться потрібний тролейбус чи маршрутка і коли транспорт приїде на зупинку, житомиряни близько року користуються програмою Dоzor. Інформація з GPS-трекерів, які встановлені в маршрутках і тролейбусах, відображається на інформаційних табло, встановлених по місту, також її можна відслідковувати на сайті.

Обравши з переліку місто і номер потрібного маршруту людина в режимі online бачить карту, на якій відображається місцезнаходження транспортного засобу. Також є можливість обрати початкову і кінцеву зупинку руху, а програма запропонує найзручніші маршрути. Крім того програма позначає спеціальним знаком автобуси, обладнані для маломобільних груп населення.

Комерційний директор компанії «Автоімідж» Андрій Умінський розповідає, найчастіше програму використовують власники смартфонів. Для їх зручності кілька тижнів тому у Play Market з’явився мобільний додаток Dozor. Додаток максимально схожий на web-інтерфейс і має систему підказок.

Розробники попереджають, через відсутність 3G покриття у Житомирі, інформація може надходити з невеликим запізненням, а ще пояснюють, чому іноді програма Dozor не відображає маршрутки, які курсують містом.

«Програма насправді показує ті транспортні засоби, GPS-обладнання яких є справним. Тобто, якщо на програмному додатку або на web-ресурсі транспортний засіб відображається, то він однозначно буде. Якщо ж транспортний засіб, який приїхав, не відображався на мобільному додатку, це означає, що у транспортного засобу не працює GPS-обладнання», - пояснює Андрій Умінський.

У разі несправності програми, користувачі мають можливість через додаток або facebook зв’язатися з розробниками,а ті в свою чергу обіцяють оперативно реагувати на скарги та пропозиції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі